Sijoitusideat

Osakesäästäjien osakelistalla pienyhtiöt jyräävät

Suomen osakemarkkinoilla pienissä yhtiössä on tällä hetkellä selvästi enemmän nousuvaraa kuin suurissa, väittää Inderesin pääanalyytikko.

Mikä tekee pienyhtiöistä houkuttelevia?

Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén arvioi Viisas Raha -lehdessä, että instituutiorahan vyöryminen koroista osakkeisiin on virittänyt isojen ja likvidien yhtiöiden arvostukset varsin kireäksi.

Pienyhtiöiden arvostustasot sen sijaan ovat houkuttelevia. Vilénin mukaan pienistä ja vähemmän seuratuista yhtiöistä löytyy edelleen hyvinkin edullisesti hinnoiteltuja yhtiöitä, joissa on positiivisen tuloskehityksen tukemana nähtävissä edelleen selkeää nousuvaraa.

”Sijoittajan kannalta parhaita tuottoja tarjoavat yleensä juuri yhtiötä missä yhdistyy alhainen arvostustaso ja hyvät tuloskehitysnäkymät, sillä suotuisa tuloskehitys toimii yleensä myös ajurina aliarvostuksen korjaantumiseen”, Vilén toteaa. Tällaisia yhtiöitä ovat pääanalyytikon mukaan esimerkiksi Restamax, Raute, Panostaja, United Bankers, Aspo ja Taaleritehdas.

Inderesin Osakesäästäjien keskusliitolle laatima osakelista on kokenut merkittäviä muutoksia. Nämä muutokset selittyvät ennustemuutoksilla ja voimakkailla kurssiliikkeillä.

Listan kärjessä paistattelee edelleen Fortum, jonka tuloskasvunäkymiin markkinoilla suhtaudutaan epäilevästi. Vilénin mukaan markkinat kyseenalaistavat Fortumin kykyä investoida sen sähköverkoista saatavat velat järkevästi. Myös huolet koko energiasektorin näkymistä ovat korkealla.

”Itse suhtaudun edelleen Fortumiin positiivisesti, yhtiö on vähäpäästöisellä tuotantokapasiteetillaan hyvin positioitunut Euroopan energiamarkkinan murroksessa ja iso kassa on selkeä mahdollisuus tilanteessa, missä koko Euroopan energiasektoria hinnoitellaan selvästi alle sen tasearvon”, Vilén toteaa.

Osakesäästäjien keskusliiton osakelistalla Orava Asuntorahasto on noussut kaksi sijaa edellisestä listauksesta. Restamax on pudonnut kuusi pykälää.

Tässä listan kymmenen kärki.

SijaYhtiöTuottopotentiaaliArvostustasoRiskiprofiili
1FortumKohtalainenHoukuttelevaMatala
2FiskarsErinomainenKäypäNeutraali
3Orava AsuntorahastoErinomainenHoukuttelevaNeutraali
4TeliaSoneraKohtalainenHoukuttelevaMatala
5OkmeticErinomainenKäypäMatala
6RauteErinomainenKäypäMatala
7AffectoKohtalainenHoukuttelevaNeutraali
8RestamaxErinomainenKäypäNeutraali
9CityconErinomainenKäypäNeutraali
10TechnopolisKohtalainenHoukuttelevaNeutraali

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös