Sijoitusideat

Osakesäästäjien osakelistalla pienyhtiöt jyräävät

Suomen osakemarkkinoilla pienissä yhtiössä on tällä hetkellä selvästi enemmän nousuvaraa kuin suurissa, väittää Inderesin pääanalyytikko.

Mikä tekee pienyhtiöistä houkuttelevia?

Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén arvioi Viisas Raha -lehdessä, että instituutiorahan vyöryminen koroista osakkeisiin on virittänyt isojen ja likvidien yhtiöiden arvostukset varsin kireäksi.

Pienyhtiöiden arvostustasot sen sijaan ovat houkuttelevia. Vilénin mukaan pienistä ja vähemmän seuratuista yhtiöistä löytyy edelleen hyvinkin edullisesti hinnoiteltuja yhtiöitä, joissa on positiivisen tuloskehityksen tukemana nähtävissä edelleen selkeää nousuvaraa.

“Sijoittajan kannalta parhaita tuottoja tarjoavat yleensä juuri yhtiötä missä yhdistyy alhainen arvostustaso ja hyvät tuloskehitysnäkymät, sillä suotuisa tuloskehitys toimii yleensä myös ajurina aliarvostuksen korjaantumiseen”, Vilén toteaa. Tällaisia yhtiöitä ovat pääanalyytikon mukaan esimerkiksi Restamax, Raute, Panostaja, United Bankers, Aspo ja Taaleritehdas.

Inderesin Osakesäästäjien keskusliitolle laatima osakelista on kokenut merkittäviä muutoksia. Nämä muutokset selittyvät ennustemuutoksilla ja voimakkailla kurssiliikkeillä.

Listan kärjessä paistattelee edelleen Fortum, jonka tuloskasvunäkymiin markkinoilla suhtaudutaan epäilevästi. Vilénin mukaan markkinat kyseenalaistavat Fortumin kykyä investoida sen sähköverkoista saatavat velat järkevästi. Myös huolet koko energiasektorin näkymistä ovat korkealla.

“Itse suhtaudun edelleen Fortumiin positiivisesti, yhtiö on vähäpäästöisellä tuotantokapasiteetillaan hyvin positioitunut Euroopan energiamarkkinan murroksessa ja iso kassa on selkeä mahdollisuus tilanteessa, missä koko Euroopan energiasektoria hinnoitellaan selvästi alle sen tasearvon”, Vilén toteaa.

Osakesäästäjien keskusliiton osakelistalla Orava Asuntorahasto on noussut kaksi sijaa edellisestä listauksesta. Restamax on pudonnut kuusi pykälää.

Tässä listan kymmenen kärki.

Sija Yhtiö Tuottopotentiaali Arvostustaso Riskiprofiili
1 Fortum Kohtalainen Houkutteleva Matala
2 Fiskars Erinomainen Käypä Neutraali
3 Orava Asuntorahasto Erinomainen Houkutteleva Neutraali
4 TeliaSonera Kohtalainen Houkutteleva Matala
5 Okmetic Erinomainen Käypä Matala
6 Raute Erinomainen Käypä Matala
7 Affecto Kohtalainen Houkutteleva Neutraali
8 Restamax Erinomainen Käypä Neutraali
9 Citycon Erinomainen Käypä Neutraali
10 Technopolis Kohtalainen Houkutteleva Neutraali

 

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös