Sijoitusideat

Osinkotärppejä Ruotsin rahoitussektorilta

Nordea on löytänyt Ruotsin osakemarkkinoilta kaksi kovaa rahoitussektorin osinkoyhtiötä.

Nordean mukaan Helsingin pörssin yhtiöiltä odotetaan ensi keväänä vuolasta osinkovirtaa. Näin on myös Ruotsissa. Tukholman pörssistä löytyy useita hyvää osinkotuottoa tarjoavaa yhtiötä, jolla myös tulevaisuuden näkymät ovat kunnossa, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Nordea poimi pari ruotsalaisyhtiötä rahoitussektorilta, joissa yhdistyvät varsin hyvä osinkotuotto, hyvä osinkohistoria sekä myönteiset osinkonäkymät myös tuleville vuosille.

Kiinteistösijoittaja Castellum nousee Nordean mukaan ruotsalaisten osingonkasvattajien paalupaikalle, sillä yhtiö on korottanut voitonjakoaan jo 17 vuotta putkeen. ”Ensi vuonna osingon ennustetaan nousevan 4,80 kruunuun osakkeelta, mikä tarkoittaa 4,2 %:n osinkotuottoa. Osinkotuotto ei siis nouse pörssin kärkipäähän, mutta toisaalta luonteeltaan vakaan kiinteistöyhtiön osinkonäkymää voi myös pitää melko turvallisena”, pankki ennustaa.

Castellumin p/e-kerroin viimeisen 12 kuukauden tuloksella laskettuna on tällä hetkellä 9,23 ja p/b-kerroin on 1,31.

Sijoitusyhtiö Ratos puolestaan toimii Pohjoismaissa ja se omistaa myös kolme suomalaisyhtiötä; Nebula, GS Hydro ja Ledil. ”Ratos on ollut osinkotuoton kärkikahinoissa jo pitkään, sillä sen tuotto on ollut keskimäärin 5,2 % viimeisen 10 vuoden aikana, tosin vuonna 2012 tuotossa oli pieni notkahdus. Ensi keväänä yhtiöltä odotetaan osingon kasvua 3,50 kruunuun, mikä tarkoittaisi 7,3 %:n tuottoa.”

Ratoksen p/e-kerroin viimeisen 12 kuukauden tuloksella laskettuna on tällä hetkellä 14,9 ja p/b-kerroin on 1,08.

Kommentoi
Ylös
>