Yritysuutiset

Sanoma luopuu Venäjän liiketoiminnoistaan

Sanoma on sopinut myyvänsä 50 prosentin osuutensa Fashion Pressistä InVenture Partnersille, venäläisistä sijoittajista koostuvalle ryhmälle.

Fashion Press julkaisee Venäjällä muun muassa Cosmopolitan- ja Esquire-lifestyle-lehtiä.

Fashion Press julkaisee Venäjällä muun muassa suosittuja Cosmopolitan- ja Esquire-lehtiä, Sanoma kertoo tiedotteessaan. Tämän lisäksi Sanoma on sopinut myyvänsä samoille ostajille United Pressin jäljellä olevat liiketoiminnot sekä 50 prosentin osuutensa Mondadori Independent Mediasta, joka julkaisee Grazia-nimistä aikakauslehteä.

Kauppa on osa Sanoman lokakuussa 2013 ilmoittamaa kuluttajamedialiiketoiminnan strategista uudelleenjärjestelyä ja tulevaisuuden painopistealueiden arviointia, johon liittyen Sanoma on aikaisemmin tiedottanut myyvänsä muut venäläiset liiketoimintonsa, kuten Vedomostin sekä useita johtavia aikakauslehtinimikkeitä.

Kauppahintaa ei kerrota. Myynti ei vaikuta yhtiön näkymiin.

Sanoman osake on hitaasti noussut syyskuun alun vajaan 3,3 euron tasosta nykyiseen npin 3,9 euron tasoon. Analyytikot antavat Sanoma osakkeelle joko ”Pidä” (neljä analyytikkoa) tai ”Vähennä” (neljä analyytikkoa). Sanoman ilmoitus tuskin oleellisesti muuttaa suosituksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös