Sijoitusideat

Danske Bank luottaa Eurooppaan – osinkosalkussa brittiläinen vakuutusyhtiö

Pankin eurooppalaisten osinkoyhtiöiden yksi suosikki on brittiläinen vakuutusyhtiö.

Eurooppalaiset osakkeet näyttävät nyt Danske Bankin mukaan todella houkuttelevilta.

”Optimismi on vallannut Euroopan osakemarkkinat. Ostopäälliköiden tulevaisuuden odotuksista kertova PMI-luku oli joulukuussa odotuksia parempi. Lisäksi Euroopan keskuspankin johtaja Mario Draghi on ilmoittanut, että keskuspankki on tarvittaessa valmis stimuloimaan taloutta vielä lisää”, Danske Bank toteaa tiedotteessaan.

Toimialoista pankin yksi suosikki on vakuutusala.

”Vakuutusala on tällä hetkellä painottunut salkussa, sillä ihmiset tarvitsevat aina vakuutuksia, joten suhdannevaihtelut eivät juuri vaikuta vakuutusyhtiöiden tulokseen. Lisäksi monet sektorin yritykset on hinnoiteltu edullisesti, niillä on runsaasti pääomaa eikä niiden tarvitse tehdä suuria investointeja”, toteaa Danske Bankin pääsalkunhoitaja Peter Nielsen.

Yksi tällainen yhtiö on Brittiläinen Direct Line Insurance Group -vakuutusyhtiö, joka on yksi Danske Invest Eurooppa Osinko K -rahaston vakuutusyhtiöistä. Se muodostaa yli neljä prosenttia salkusta.

”Direct Line Insurance Group erotettiin Royal Bank of Scotlandista ja noteerattiin pörssissä vuonna 2012. Tuolloin huolehdittiin siitä, että yrityksellä on runsaasti pääomaa ja vakaa perusta. Lisäksi päätettiin, että johdon tulee markkinaosuuksien valtaamisen sijaan keskittyä kannattavuuden parantamiseen”, Nielsen kertoo.

Nielsenin mukaan yritys hankkiutui sen jälkeen eroon huonoista asiakkaista ja toiminnoista, joissa johto ei nähnyt pitkän tähtäimen mahdollisuuksia.

”Näiden toimien ansiosta Direct Line Insurance Groupin kannattavuus on parantunut ja kulut ovat pienentyneet, joten se on pystynyt maksamaan suuria lisäosinkoja”, hän lisää.

Danske Bankin mukaan vuoden alusta lokakuun loppuun ulottuvalla ajanjaksolla Direct Line Insurance Groupin osake on tuottanut yli 50 prosenttia.

Vakuutusyhtiön P/E-kerroin viimeisten 12 kuukauden tuloksella laskettuna on nyt noin 12,9. P/B-kerroin on 1,7.

Yhtiön konsensusennuste on Reutersin tietokannan mukaan ”Lisää”.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös