Osakeanalyysit

Edessä antelias osinkokevät – Nordea listasi mahdolliset osinkoyllättäjät

Nordean mukaan suomalaisyhtiöiden kevään osinkokausi näyttää ennusteiden perusteella hyvin vahvalta.

Valtaosan Nordea Marketsin seurannassa olevista yhtiöistä odotetaan pitävän osakekohtaisen osinkonsa vähintään ennallaan ja usealta yhtiöltä odotetaan hyvinkin merkittävää lisäystä voitonjakoon.

”Odotamme, että yli puolet Nordean seurannassa olevista yhtiöistä maksaa edelliskevättä suuremman osakekohtaisen osingon (kun viime vuoden lisäosinkoja ei huomioida). Lähes yhtä monen, eli 45 % yhtiöistä, odotetaan pitävän osakekohtaisen osinkonsa ennallaan”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Osingonleikkaajia pankki arvioi olevan vain kourallinen.

”Näemme riskejä osingonleikkauksesta mm. Marimekon ja Sanoman kohdalla. Kovimpia normaaliosingon kasvattajia ovat ennusteidemme mukaan Cargotec (+67 %), Valmet (+40 %) sekä Neste (+38 %).”

Kasvavien normaaliosinkojen ohella luvassa on keväällä myös lisäosinkoja.

Nokia sekä Kesko ovat ilmoittaneet lisäosingoista. Nokian hallitus esittää 0,10 euroa lisäosinkoa 0,15 euron normaalin osingon lisäksi.

Nordea odottaa Keskolta yhtiöltä 1,5 euron normaalia osinkoa, ja osinkoehdotus on 2,5 euroa. Nordea pitää mahdollisena, että Fortum maksaa viime vuoden tapaan lisäosingon normaalin 1,10 euron lisäksi, mikä nostaisikin Fortumin ennustetun osinkotuoton jopa hulppeaan 10 prosenttiin.

Mahdollisena lisäosingon maksajan Nordea nosta esille myös Koneen, jonka kassa pullistelee ennätyspaksuna. ”Pidämme mahdollisena, että hissiyhtiö voisi jakaa lisäosingon muutaman vuoden tauon jälkeen, ellei suunnitelmassa ole esim. mittavaa yrityskauppaa”, pankki toteaa.

Suhteessa markkinoiden konsensusennusteisiin mahdollisia osinkoyllättäjiä ovat Nordean mukaan esimerkiksi Neste (Nordea Marketsin osinkoennuste 0,90 euroa), Tieto (1,40 eur) ja Stora Enso (0,35 eur).

Viime aikojen kurssilasku tarkoittaa sitä, että osinkotuotto nousee varsin korkeaksi.

”Tällä hetkellä OMXH 25 -indeksin yhtiöiden osalta kevään osinkotuotto nousee 4,5 prosenttiin, mikä on vuolas lukema myös kansainvälisessä vertailussa. OMXH 25 -indeksin yhtiöistä jopa 9 tarjoaa yli 5 %:n ennustettua osinkotuottoa”, Nordea toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös