Sijoitusideat

Handelsbanken: Elisa houkuttelee matalalla riskillä ja kasvunäkymillä

Elisa hyötyy Suomen mobiilimarkkinoiden kasvusta.

Handelsbankenin mukaan Elisa menestyy mobiililiiketoiminnassaan kilpailijoita paremmin Suomen markkinoilla.

Kasvua markkinoilla pitää yllä asiakkaiden siirtyminen 4G-puhelimiin.

”Odotamme mobiilipalvelujen tulojen kasvaneen Q4:llä 8 prosenttia eli saman verran kuin edelliskvartaalilla. Elisan nopeuksiin perustuva malli toimii hyvin: kun 58 prosenttia asiakkaiden laitteista oli G4-tasoa, suurin osa liittymistä oli vielä 3G:tä. Tämä pitää yllä myyntipotentiaalia, sillä 4G-nopeuksien hinnoissa on yli 10 % preemio”, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Handelsbanken arvioi Elisan pärjäävän operatiivisesti erittäin hyvin myös tänä vuonna, osittain siksi, että tulojen heikkenemisestä kärsivällä yrityssegmentillä on sille aiempaa pienempi merkitys.

”Odotamme Elisan ohjeistavan suunnilleen ennallaan pysyvää käyttökatetta 2016, sillä se on historiallisesti ollut varovainen ohjeistuksessaan. Me ennakoimme käyttökatteen kasvavan 3 prosenttia ja yltävän 551 miljoonaan, mikä tekee ennusteestamme prosentin konsensusarviota optimistisemman.”

Osake on noussut viime vuoden aikana hyvin ja selvästi kilpailijoita paremmin. Handelsbankenin mukaan osakkeen houkuttelevuus tuleekin matalasta operatiivisesta riskistä ja Suomen mobiilimarkkinoiden kasvusta.

Pankin tavoitehinta Elisan osakkeelle on 34 euroa ja suositus on ”Lisää”.

Elisa-osakekurssi-012016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös