Osakeanalyysit

Kone kasvaa edelleen vakuuttavasti

Copyright © KONE Corporation

Copyright © KONE Corporation

Hissiyhtiön viime vuoden viimeinen kvartaali tarjosi jälleen vahvan viestin kannattavasta kasvusta.

Liikevaihto oli 2 562 miljoonaa euroa ja sen kasvua oli lähes 11 prosenttia vertailukelpoisin valuutoin. Saadut tilaukset kasvoivat 7,0 prosenttia vertailukelpoisin valuuttakurssein.

Liikevoitto oli 379 miljoonaa euroa ja suhteellinen liikevoitto parani 14,8 prosenttiin liikevaihdosta.

Yhtiön toimitusjohtajan Henrik Ehrnroothin mukaan ”kasvudynamiikassa” tapahtui merkittäviä muutoksia.

”Johdimme liiketoimintaamme menestyksekkäästi Kiinan hidastuvalla markkinalla ja onnistuimme kiihdyttämään kasvuamme monilla muilla alueilla”, Ehrnrooth toteaa Koneen tilinpäätöstiedotteessa.

Koneen markkinaympäristö pysyy vaihtelevana.

”Markkinan kehitys jatkuu kahtiajakautuneena Euroopassa, jossa odotamme uusien laitteiden ja modernisoinnin kysynnän kasvavan jonkin verran Keski- ja Pohjois-Euroopassa, mutta pysyvän vakaana Etelä-Euroopassa matalalla tasolla”, toimitusjohtaja toteaa.

Kiinassa Kone odottaa markkinan olevan haastava. ”Kiinan uusien laitteiden markkinan odotetaan laskevan yksiköissä mitattuna 5–10 %, ja myös tiukan hintakilpailun odotetaan jatkuvan.”

Koneen kasvulle ei näytä tulevan loppua. Vuonna 2016 yhtiö odottaa liikevaihdon kasvavan 2–6 prosenttia vertailukelpoisin kurssein.

Koneen vahvaa kasvuhistoriaa havainnollistaa analyysitalo Inderesin twiitti.

Erityisesti Aasian kasvu on Inderesin mukaan vakuuttavaa.

”Koneen eilen julkaisema tilinpäätös oli odotuksiemme mukaisesti erittäin vahva. Tulos ei sisältänyt suurempia yllätyksiä, ohjeistus oli odotuksiemme mukainen ja uudet tilaukset olivat positiivinen yllätys”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessaan.

Inderesin mukaan markkinakommentit olivat Kiinan suhteen varsin synkät, mutta tämäkin oli pitkälti odotettua.

Kaikesta huolimatta Inderes toistaa vähennä-suosituksen Koneen osakkeelle tavoitehinnalla 38,0 euroa. ”Merkittävä Kiina-riski painaa mielestämme hieman hyväksyttävää arvostustasoa, joka on erittäin laadukkaalle yhtiölle kuitenkin korkea”, analyysitalo toteaa.

Vahva kasvu- ja tuloshistoria näkyy Koneen osakkeen hinnoittelussa.

Inderesin mukaan osakkeen arvostustaso on edelleen korkeahko. ”Vuoden 2016 ennusteilla P/E-luku on yli 20x, mutta yhtiölle relevantimmat EV/EBIT-ja EV/EBITDA-kertoimet ovat suhteessa hieman alhaisempia eli noin 14x ja 13x. Luvut ovat kuitenkin noin 20 % verrokkiryhmää korkeampia, joten Kone hinnoitellaan edelleen selkeällä preemiolla.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös