Indikaattorit

Kiinan ostopäällikköindeksi laskee yhä

Kiinan talouden kehitystä kuvaava ostopäällikköindeksi laski tammikuussa jo kuudetta kuukautta peräjälkeen.

PMI laski alhaisimmalle tasolleen kolmeen vuoteen tasolle 49,4. Alle 50 pisteen taso tulkitaan taloudellisen aktiviteetin heikkenemiseksi.

Kiinan talouskasvun hiipuminen on jo hyvin tiedossa, mutta silti uusin PMI-lukema tuli ekonomisteille yllätyksenä. Uutistoimisto Bloombergin mukaan mediaaniennuste tammikuun lukemalle oli 49,6 pistettä.

Bloombergin mukaan Kiinan viranomaiset ovat puun ja kuoren välissä. Talouden aktiviteetin hidastuminen luo paineita keventää rahapolitiikkaa entisestään. Rahapolitiikan kevennys loisi kuitenkin paineita yuanin heikkenemiselle ja pääomavirtojen poisvetämiselle Kiinasta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös