Kumppaniblogit

Mitä ostaisin tänään?

Osakemarkkina on selvässä laskussa, ja mietin parasta ostokohdetta lisäsijoitukselle.

Olen rohkeimpiin sijoittajiin verrattuna varovainen (väestön keskiarvoon verrattuna rohkea), kun haluan välttää suuria virheitä. Tavoitteenani ei siis ole parhaan mahdollisen tuoton tavoittelu, vaan 10 prosentin vuosituotto ilman merkittävää tappioriskiä.

Etsin pörssilistalta uutta ostettavaa, mutta en löytänyt mieluisaa vaihtoehtoa. Suosikkiyhtiöni Handelsbanken on edelleen “täydessä hinnassa”. Voisin kuitenkin sijoittaa Handelsbankeniin, koska osake ei ole ylihintainen. Täyden hinnan maksamalla tuotto-odotus kuitenkin jäisi alle tavoitteeni (ellei arvioni ole turhankin pessimistinen). Indeksitasolla osakemarkkina tarjoaa matalaa positiivista tuotto-odotusta, joten tämäkään helppo vaihtoehto ei houkuttele.

Markkinoilla on kuitenkin tarjolla muutamia yhtiöitä, joissa tuotto-odotus on korkeampi. Haastavaksi tilanteen tekee se, että näitä yhtiöitä minulla on jo ennestään runsaasti salkussani (esim. IBM). Onko parempi hajauttaa sijoituksia vai laittaa lisäpanos omaan parhaaseen ideaan?

Tähän kysymykseen ei mielestäni ole oikeaa tai väärää vastausta. Moni asiantuntija näyttää keskittyvän tulevan kurssikehityksen ennustamiseen tai löytämään tulevia kurssiraketteja. Minua kiinnostaa kehittyä sijoittajana siten, että olen vuosi vuodelta parempi tekemään päätöksiä.

Olin aluksi aamulla lähellä päätyä ratkaisuun, jossa ostan täyteen hintaan hyväksi arvioimaani yhtiötä. Ajatus oli jatkaa ostoja, jos hinta jatkaa halpenemista. Onko kuitenkin “viisaampaa” ostaa lisää hyväksi arvioimaani yhtiöitä, jonka hinta on jo nyt halpa? Vaikka se tarkoittaa sitä, että salkkuni sisältö on tavoitetilaa keskittyneempi.

Mika Hyttinen, sijoituskirjailija

Artikkeli on julkaistu alun perin Tinpie-sivustolla 15.1.2016.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös