Sijoitusideat

OP:n osakesuosikit ovat vakaita osinkoyhtiöitä

OP:n kotimaisten suosikkiosakkeiden valinnassa on painotettu erityisesti kolmea tekijää.

OP julkisti tänään tammikuun sijoitusstrategiansa. Yhtiö julkisti viisi kotimaista osakesuosikkiaan ja vastaavasti viisi yhtiötä, joita se suosittaa välttämään.

OP arvostaa kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla. Pankin suosikkiosakkeet pystyvät hyödyntämään heikentyneen euron myötä parantunutta vientikilpailukykyä ja niiden kysyntänäkymiä tukevat muutenkin globaalit trendit.

Toinen valintakriteeri on arvostustaso. talouskasvun säilyessä normaalia hitaampana OP antaa arvoa yhtiöille, joiden arvostustaso on maltillinen ja jotka pystyvät vahvistamaan tuloskuntoaan sisäisin toimin.

Kolmanneksi pankki arvostaa tulosvakautta ja korkeita osinkoja. Tällaiset yhtiöt ovat arvossaan korkotason liikkuessa nollan tuntumassa.

”Kaikkia suosikkivalintoja tehdessämme olemme myöskin pitäneet kriteerinä sen, ettei yhtiöiden suoranainen raaka-ainesidonnaisuus ole liian merkittävä”, OP toteaa.

Suurista yhtiöistä OP:n suosikkeja ovat:

Amer Sports
Cargotec
Fortum
Metsä Board
Nordea

Samaan aikaan pankki suhtautuu varovaisesti seuraaviin osakkeisiin:

Sanoma
SSAB
UPM-Kymmene
Wärtsilä
YIT

OP:n mukaan Amer Sportsin hyvin etenevä strategia, nouseva tulostrendi ja vertailuryhmässä maltillinen arvostus ovat yhtiön vahvuuksia.Cargotecin panostukset palveluihin ja automaatioon parantavat kannattavuutta, ja yhtiön arvostustaso on houkutteleva. Fortum tarjoaa korkeaa perusosinkoa ja mahdollisia lisäosinkoja. Fortumin osakekurssi heijastaa jo heikkoa markkinaa.

Metsä Boardissa on puolestaan kuluttajapakkausten markkinoilla kasvupotentiaalia ja rakennejärjestelyt etenevät suunnitellusti. Nordean vahvuutena on erittäin korkea osinko houkuttelevalla arvostustasolla ja vakaalla tuloskunnolla.

Markkina-arvoltaan pienemmissä yhtiöissä OP:n suosikkeja ovat Cramo, Glaston, Lassila & Tikanoja, Lemminkäinen ja Scanfil. Vältettäviä osakkeita ovat puolestaan Comptel, Keskisuomalainen, Marimekko, Ponsse ja Pöyry.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös