Osakeanalyysit

Nordea: Valmetin osakkeessa selvää nousupotentiaalia

Kuva: Valmet Oyj

Kuva: Valmet Oyj

Valmetin osakekurssin lasku ja vahva kannattavuus ovat tehneet yhtiöstä arvostustasoltaan houkuttelevan sijoituskohteen.

Irtauduttuaan Metsosta vuoden 2014 alussa konepajakonserni Valmet on panostanut toimintansa tehostamiseen. Yhtiö osti vuoden 2015 alussa Automation-liiketoiminnan Metsolta, ja sen odotetaan tukevan yhtiön liiketoimintaa entisestään.

Nordean mukaan yhtiön kasvunäkymät eivät ole päätä huimaavia, mikä on laajasti tiedossa. ”Yhtiön liikevaihdon ei odoteta kasvavan merkittävästi alkaneen vuoden aikana, emmekä myöskään odota merkittävää kasvua uusissa tilauksissa, joita tosin on viimeisen parin vuoden aikana kertynyt kohtuullista tahtia”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Liikevaihdon kasvattamisen sijaan Valmetin painopiste onkin kannattavuuden kohentamisessa. ”Alkutaival listayhtiönä onkin ollut lupaava, sillä vuonna 2014 liikevoittomarginaali oli 3,5 % ja vuodelta 2015 sen odotetaan nousevan jo reiluun 5 %:iin. Tulevina vuosina marginaalien odotetaan elpyvän lisää. Valmetin kannattavuutta vahvistavat jo toteutetut kustannussäätöohjelmat, joiden vaikutukset eivät ole vielä täysimääräisesti toteutuneet. Yhtiö panostaa myös hankintakulujen optimoimiseen sekä muihin sisäisiin tehostustoimiin.”

Nordean mukaan myös muutokset liikevaihdon jakaumassa tukevat kannattavuutta, kun profiililtaan vakaat ja samalla paremman kannattavuuden automaatio- ja palveluliiketoimintojen odotetaan tuovan jatkossa aiempaa suuremman osan liikevaihdosta.

Tällä hetkellä Valmetin liiketoiminnoista heikoin markkinatilanne on energiapuolella, pankki toteaa. Bioenergialaitosten kysyntä kärsii matalista energianhinnoista.

Nordean mukaan tilanne on parempi sellupuolella, sillä sellun ja pehmopaperien kysyntä saa tukea kehittyvien markkinoiden tarpeiden kasvaessa entisestään. ”Sellutehdastilaukset ovat yleensä kokoluokaltaan jopa satoja miljoonia euroja. Rajoittaakseen projektikohtaista riskiä Valmet on usein jakanut tilaukset itävaltalaisen Andritzin kanssa, joka on ainoa kilpailija isoissa selluprojekteissa.”

Valmetin osakkeen arvostustaso on Nordean mukaan houkutteleva.

”Valmetin osake on ollut hyvin väsynyt viimeisen 12 kuukauden aikana. Tämä yhdistettynä vahvistuvaan kannattavuuteen tarkoittaa sitä, että osakkeen arvostus on maltillistunut”, pankki toteaa. ”Se onkin jo varsin houkuttelevalla tasolla, ja näemme osakkeessa selvää nousupotentiaalia. Alkaneen vuoden ennusteilla laskettuna yhtiön P/E-luku on 11,2 ja EV/EBITDA -luku alle 6. Kevään ennustettu osinkotuotto on 4,0 %, ja osingon odotetaan kasvavan tulevina vuosina.”

Valmet julkaisee tuloksensa 9. helmikuuta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös