Nokian tulos oli neljännellä kvartaalilla odotusten mukainen.
Nokia raportoi pitkälti odotusten mukaisen tuloksen. Liikevoittoa (non-IFRS) kertyi 734 miljoonaa euroa, eli hieman odotettua enemmän, arvioi Nordea markkinakommenteissaan.
Nokia Networksin liikevaihto laski viisi prosenttia vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä vuoden 2014 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna ja koko vuoden 2015 liikevaihto kasvoi 3 prosenttia koko vuoteen 2014 verrattuna. Raportoidun liikevaihdon kasvu oli vahvinta Kiinan alueella sekä Lähi-idässä ja Afrikassa. Ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta liikevaihto olisi laskenut 12 prosenttia vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä vuoden 2014 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna ja 6 prosenttia koko vuonna 2015 vuoteen 2014 verrattuna.
Nokia Technologiesin kasvu oli kovaa. Liikevaihto kasvoi peräti 170 prosenttia vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä vuoden 2014 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna ja 77 prosenttia koko vuonna 2015 koko vuoteen 2014 verrattuna.
Nokian toimitusjohtajan Rajeev Surin mukaan Nokia Technologiesin liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat huomattavasti lisensoinnin vahvan kasvun ansiosta. ”Tähän sisältyi Samsungilta välimiesmenettelyn ratkaisun myötä saadun lisenssisopimukseemme liittyvän korvauksen vaikutus”, Ravi toteaa.
Positiivista Nokian neljännen kvartaalin tuloksessa on lisäksi Alcatel-Lucentin odotuksia parempi tulos ja kassavirta, arvioi OP aamukatsauksessaan. ”Alcatel-Lucentin lukujen perusteella yhdistyminen Nokian kanssa ei ole vaikuttanut Alcatel-Lucentin langattomien verkkojen myyntiin”, OP toteaa aamukatsauksessaan.
Alcatel sai kasaan 560 miljoonan euron liikevoiton, kun markkinoilla odotettiin 423 miljoonaa euroa. ”Ylitys tuli odotettua suuremmista kustannussäästöistä, mutta myös liikevaihto kehittyi odotettua suotuisammin”, Nordea toteaa.
Yhtiön osinkoesitys on 0,16 euroa ja 0,10 euroa lisäosinkoa eli yhteensä 0,26 euroa. Eilisellä päätöskurssilla tämä tarkoittaa 4,9 prosentin osinkotuottoa.
Nokia ei anna vielä ohjausta vuodelle 2016 liiketoiminnalle, mutta ohjaus synergiaeduista säilyy ennallaan, eli ne ovat 900 miljoonaa euroa vuoden 2018 aikana. Yhtiö kertoi kokonaismarkkinoiden pysyvän viime vuoden tasolla, vaikkakin vuoden ensimmäinen neljännes voi olla vaikea.
”Markkinakommentit olivat hieman odotettua varovaisempia”, arvioi Nordea.
Nokian kommentit vaikeasta Q1:stä ja markkinakasvusta ovat linjassa Nokian kilpailijoiden kanssa, arvioi puolestaan OP.
OP:n mukaan fundamenttipohjaisesti Nokiaa pitäisi tukea odotusten mukainen kannattavuus, hyvä osinko sekä hyvä Alcatel-Lucentin tulos.
Osavuosikatsauksessa oli Nokian kannalta niin hyviä kuin huonoja puolia, mutta kokonaiskuva antanee hieman tukea Nokian osakkeelle viime viikkojen heikkouden jälkeen, arvioi Nordea. Myös markkinoilla yhtiön tuloskehitys oli odotettu, sillä osakekurssi ei tehnyt suuria liikkeitä tänään suuntaan taikka toiseen.
OP:n suositus Nokian osakkeelle on ”Osta”.