Osakeanalyysit

OP: Suomalaisyhtiöiden tulokset odotettua heikompia

Yhä useampi yhtiö ei halunnut kommentoida näkymiään millään tavoin viimeisimmissä osavuosikatsauksissaan.

Suomalaisyhtiöiden viime vuoden viimeisen vuosineljänneksen tuloskausi sujui liikevaihtojen osalta odotusten mukaisesti, yllätykset liikevoittojen ja nettotulosten osalta painottuivat selvästi negatiiviselle puolelle, toteaa OP aamukatsauksessaan.

”Liikevoitoissa pettymyksiä nähtiin laaja-alaisesti ja seuraamiemme yhtiöiden liikevoitoista yli 60 % jäi konsensusodotusten alapuolelle”, pankki toteaa.

Kaikkien OP:n seurannassa olevien yhtiöiden yhteenlaskettu liikevoitto jäi kuitenkin vain yhden prosentin konsensusodotuksista, mikä selittyy useiden suurten yhtiöiden vahvoilla tuloksilla.

Osingot olivat keskimäärin odotusten mukaisia ja pankin mukaan selvästi yli puolet yhtiöistä kasvatti osinkoaan edellisvuodesta.

OP:n mukana vuodelle 2016 annetut ohjeistukset olivat pääosin positiivissävytteisiä, mutta yhä useampi yhtiö ei halunnut kommentoida näkymiään millään tavoin.

Liikevoitot puolestaan kasvoivat kuitenkin neljännellä kvartaalilla viisi prosenttia eli lähes samaa vauhtia kuin edellisellä vuosineljänneksellä, mutta selvästi alkuvuotta hitaammin, OP kiteyttää

Toimialoista voimakasta tulosparannusta nähtiin erityisesti kulutustavaravalmistajilla, rakennusteollisuudella, sekä teknologiayhtiöillä (erityisesti Nokia).

OP:n mukaan suhteessa odotuksiin vaisu tuloskausi tarjosi positiivisia yllätyksiä lähinnä yksittäisten yhtiöiden kohdalla.

”Tällaisia ovat mm. Outokumpu, Nokian Renkaat ja Neste. Toimialoista tuloskunto heikkeni suhteessa vertailujaksoon totutusti media-sektorilla ja myös finanssisektorilla. Investointitavaravalmistajat pärjäsivät heikosti suhteessa odotuksiin.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös