Indikaattorit

Yhdysvaltojen talousdata pehmeää

Talousdata Yhdysvalloista jatkoi hieman pehmeänä, arvioi Taalerin markkina-analyytikko.

”Tiistain vaisut kuluttajaluottamusluvut saivat jatkoa eilen, kun maan palvelualojen PMI putosi tammikuussa yllättäen jopa 49,8 pisteeseen, eli supistumista indikoivalle tasolle, Taalerin Jouni Saario toteaa markkinakommenteissaan.

Saarion mukaan markkinat odottivat 53,5 pisteen lukemaa.  Myös tammikuun asuntomyyntidata jäi markkinoiden odotuksista.

Saarion mukaan molempia tilastoja on yritetty markkinakommenteissa laittaa muun muassa vanhan kunnon huonon sään piikkiin.

Taalerin näkemyksen mukaan asia ansaitsee vakavampaakin huomioarvoa. ”Makromomentti tällä hetkellä ei anna Fedille juurikaan eväitä pitäytyä suunnitelmassaan ja jos se sen suhteen luovuttaa saattavat markkinapsykologiset vaikutukset olla merkittävät.”

Lisää tärkeää jenkkidataa tulee ensi viikolla, jolloin julkaistaan erittäin tärkeä ISM:n palvelualojen luottamusindeksi.

”Jos heikkoja makrodatapisteitä tulee vielä lisää, alkaa kysymyksiä heräämään teollisuuden vaisun vedon tarttumisesta myös palveluihin ja kuluttajiin. Mainittakoon samalla, että PMI:t ovat toki jo pidemmän aikaa maalanneet ISM-lukuja synkempää kuvaa palvelusektorista”, Saario toteaa.

Sijoituspalvelutalo FIM:n mukaan tämän viikon Yhdysvaltojen makrodata oli jälleen selvästi odotuksia heikompaa.

”Uusien asuntojen myynti laski tammikuussa 494 tuhanteen (odotus 520 tuhatta)”, FIM toteaa aamukatsauksessaan.

FIM:n mukaan taso on kuitenkin vielä kohtalaisen vahva suhteessa viime vuosien tasoon. Maan palvelualojen ostopäällikköindeksin (Markit) ennakko laski yllättäen alle 50 tasolle 49,8 ennakoiden palvelualojen aktiviteetin supistumista.

”USA:n talouden kannalta palvelualojen merkitys on suuri, joten palvelualojen supistuminen voisi ennakoida myös koko talouden taantumaa, joskin yhden kuukauden havainnosta tätä johtopäätöstä ei vielä voida tehdä”, sijoituspalvelutalo toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös