Rahastotietoa

Sijoitusrahastojen sijoitukset euroalueelle ja Yhdysvaltoihin kasvussa

Suomalaisrahastojen vuoden aikana tekemät uudet sijoitukset keskittyivät paljolti kehittyneisiin talouksiin, kertoo Suomen Pankki.

Suomeen rahastot tekivät sijoituksia nettomääräisesti noin 1,8 miljardia, muihin euroalueen maihin 1,7 miljardia euroa ja Yhdysvaltoihin vastaavasti noin miljardi euroa.

Suomen Pankin mukaan Yhdysvaltoihin tehdyistä sijoituksista 80 prosenttia oli yritysten ja rahoituslaitosten velkapapereita. Euroalueelle tehdyt sijoitukset keskittyivät selvimmin toisiin rahastoihin.

Myös koko vuoden arvostusmuutokset muodostuivat keskeisimmillä markkina-alueilla selkeästi positiivisiksi.

Absoluuttisesti eniten arvoaan kasvattivat Suomeen tehdyt sijoitukset, joissa arvostusmuutokset olivat noin miljardi euroa. Yhdysvaltoihin tehdyt sijoitukset kasvoivat arvostusmuutosten myötä 0,8 miljardia euroa ja muulle euroalueelle tehdyt 0,4 miljardia euroa.

Sijoituskantaan suhteutettuna merkittäviä arvostusmuutoksia kohdistui mm. Japaniin (+38 %) ja Kiinaan (-11 %) tehtyihin sijoituksiin.

Osakkeiden ja velkapapereiden hintamuutosten ohella arvostusmuutoksiin vaikutti merkittävästi myös euron heikentyminen. Erityisesti tämä näkyi dollarimääräisissä sijoituksissa, joissa valuuttakurssimuutokset olivat yhteensä 1,5 mrd. euroa positiivisia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös