Markkinakommentit

Tuloskausi alkanut lupaavasti

Tuloskausi on lähtenyt liikkeelle positiivissa merkeissä niin kotimaassa kuin rapakon takanakin.

Nordean mukaa tulosvaroituksia on saatu kotimaisittain varsin niukasti eikä viime viikko muuttanut tilannetta — päin vastoin.

”Tämän vuoden puolella negatiivinen tulosvaroitus on saatu vain Aspocompilta ja Sopranolta. Sen sijaan positiivisia tulosvaroituksia on tammikuussa saatu jo viideltä yhtiöltä, joista viimeisimpänä viime viikolla Uponor”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Putkiyhtiö Uponor nosti näkymiään muun muassa vahvasti sujuneen Euroopan rakentamisen ansiosta, jota vauhditti lämmin sää.

”Viime viikon odotuksiin yltäneet tulosjulkistukset yhdistettynä suomalaisyhtiöiden tulosennakkoihin antavatkin luvan odottaa hyvin ennusteisiin yltävää tuloskautta”, pankki ennustaa.

Alkava viikko antaa Nordean mukaan tuloskauden kokonaisuudesta jo kattavamman kuvan, kun lähes 30 yhtiöitä raportoi tuloksestaan.

Yhdysvalloissa tuloskausi on puolestaan jo selvästi Eurooppaa pidemmällä, kun jo yli 200 S&P 500 -indeksin yhtiötä on julkaissut Q4-lukunsa.

Jenkkiyhtiöt ovat jälleen yltäneet analyytikoiden ennusteita parempaan suoritukseen.

”Tähän mennessä tuloskausi on muistuttanut edellisiä raportointikausia; liikevaihtoyllätyksiä on saatu niukemmin, mutta silti selkeä enemmistö amerikkalaisyhtiöistä on ylittänyt markkinoiden tulosodotukset. Bloombergin konsensusennusteisiin suhteutettuna jopa 79 % yhtiöistä on ylittänyt tulosennusteet.”

yhdysvaltalaisyhtiöiden tulospotti tätä vauhtia jäämässä kuitenkin yli 5 prosenttia vertailukautta pienemmäksi, mikä johtuu etenkin energiasektorin tulospudotuksesta, Nordea arvioi.

”Esimerkiksi öljyjätti Chevron kertoi perjantaina neljännestuloksen valahtaneet yllättäen tappiolle ensimmäistä kertaa 2002 jälkeen. Ilman energiasektoria S&P 500 -indeksin tulospotti olisikin pitkälti vertailukauden tasolla.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös