Markkinakommentit

Front: Osakkeet alipainoon korkean arvostuksen vuoksi

Varainhoitoyhtiö Frontin yhdistelmäsalkuissa osakkeet ovat alipainossa. Alipainotus koskee sekä vanhoja teollisuusmaiden että kehittyvien maiden osakkeita.

Osakkeiden alipainotusta puoltaa Frontin mukaan usea seikka.

Ensinnäkin, osakkeiden arvostuskertoimet ovat haastavat. Osakkeiden arvostus on varsin korkea suhteessa tulosodotuksiin erityisesti DM-maissa ja osassa EM-maita, Front toteaa kuukausikatsauksessaan.

Osakkeiden arvostustaso ja kasvunäkymät

”Korkea arvostus olisi perusteltua, jos maailmantalouden kasvunäkymät olisivat vahvat ja yrityksillä olisi edelleen paljon mahdollisuuksia kustannusten karsintaan. Kasvunäkymät ovat heikentyneet keskipitkällä aikavälillä (3-4 vuotta), sillä raaka-aineita tuottavista maista ei tule uusia maailmantalouden vetureita vielä pitkään aikaan”, varainhoitoyhtiö toteaa.

Frontin mukaan teollisuusmaissa ja varsinkin Yhdysvalloissa yksityisen säästämisen lasku on vielä ruokkinut talouskasvua ja osakemarkkinoita. Rajat ovat kuitenkin tulossa vastaan viimeistään 2017.

Osakkeita ovat tukeneet lähinnä matalat korot ja sijoittajien suuri riskinottohalu osakesijoituksissa.

”Riskinottohalu on nyt vähenemässä, joten kursseja tukee enää lähinnä keskuspankkien ultrakeveä rahapolitiikka. Mm. poliittisen epävarmuuden kasvun vuoksi osakemarkkinoiden volatiliteetin voidaan odottaa olevan keväällä suurta, joten aktiivinen taktinen osakeallokaatio jatkuu.”

Eurooppalaiset osakkeet alipainossa

Kehittyvien maiden osalta Frontin alipaino koskee nimenomaan raaka-aineita tuottavia maita. Aasian maat ovat ylipainossa tai likimain neutraalipainossa. EM-osakkeiden salkussa

Front ylipainottaa lähtökohtaisesti vahvan maksutaseen maita, jotka ovat sitoutuneet taloutta ja yritystoimintaa tukeviin uudistuksiin. Näitä ovat Itä- ja Kaakkois-Aasian kehittyvät taloudet. Latinalainen Amerikka, öljymaat ja varsinkin Etelä-Afrikka ovat huomattavassa alipainossa.

Kehittyneiden teollisuusmaiden osakesijoituksissa vain Sveitsi, Iso-Britannia sekä Japani ja Yhdysvallat ovat lievässä ylipainossa.

Pohjoismaista Front ylipainottaa ainoastaan Tanskaa ja sekin johtuu maan pörssin toimialarakenteesta.

Saksa ja euroalueen maat ovat tuntuvassa alipainossa pankkien ongelmien, autoteollisuuden skandaalien, eurojärjestelmän ongelmien ja EU:n poliittisten ongelmien vuoksi.

”Lisäksi arvioimme terrorismin riskin erityisen suureksi EU-maissa”, Front toteaa.

Toimialavalinnoissa Front yrityksiä, joiden liiketoiminta on korostetun globaalia: terveydenhoito, teknologia sekä teollisuustuotteet ja -palvelut. Alipainotus toimialoissa koskee enne kaikkea rahoituslaitoksia, energiayhtiöitä ja perusteollisuutta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös