Markkinakommentit

Kehittyvillä markkinoilla erittäin matala osakkeiden arvostustaso

Kehittyvien markkinoiden osakemarkkinoilla osakkeet ovat nyt edullisia, arvioi Evlin seniorisalkunhoitaja.

”Viime vuosien aikana kehittyvät markkinat ovat muuttuneet sijoittajien suosikista inhokiksi.  Kehittyvien markkinoiden kasvu ei ole enää ylivertaista suhteessa teollistuneiden markkinoiden kasvuun”, toteaa Evlin seniorisalkunhoitaja Tanja Wennonen-Kärnä blogissaan.

Wennonen-Kärnän mukaan teollisuusmaiden ja kehittyvien talouksien kasvuero on kaventunut merkittävästi finanssikriisin jälkeen. ”Kun kehittyvät markkinat, kriisejä lukuun ottamatta, ovat kasvaneet neljästä kuuteen prosenttia, ovat odotukset kuluvalle vuodelle alle neljä prosenttia”, seniorisalkunhoitaja toteaa.

Kehittyvien markkinoiden puolesta puhuu kuitenkin erittäin matala osakkeiden arvostus. Tosin sitä ei pidä tulkita indikaationa ajoituksesta, Wennonen-Kärnä varoittaa.

Kehittyvien maiden osakkeiden hinta suhteessa kausitasoitettuihin tuloksiin on matala. Varsinkin aasialaiset osakkeet hinnoitellaan historiallisen matalasti suhteessa muihin omaisuusluokkiin ja alle 1,3 suhteessa kirja-arvoon, Wennonen-Kärnä toteaa.

”MSCI ja Citi Research ovat tutkineet, että todennäköisyys positiiviseen osakemarkkinatuottoon seuraavan kahdentoista kuukauden aikana on 85 prosenttia ostaessa aasialaisia osakkeita tällä arvostustasolla.”

kehittyvät-taloudet-PE-kerroin-032016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös