Indikaattorit

Kuluttajien luottamus vahvistui hieman

Tilastokeskuksen laatima kuluttajien luottamusindikaattori oli maaliskuussa 10,4, kun se helmikuussa oli 7,7 ja tammikuussa 8,2.

Viime vuoden maaliskuussa luottamusindikaattori sai arvon 11,2. Indikaattorin pitkän ajan keskiarvo on 11,6. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin 1. – 17. maaliskuuta 1 296 Suomessa asuvaa henkilöä.

Kuluttajien odotukset omasta ja Suomen taloudesta olivat Tilastokeskuksen mukaan maaliskuussa varovaiset. Arviot oman talouden kehityksestä pysyivät ennallaan helmikuuhun verrattuna, kun taas arviot Suomen talouden kehityksestä kohentuivat hieman. Myös näkemykset työttömyydestä kohentuivat maaliskuussa jääden kuitenkin pitkän ajan keskiarvon alapuolelle. Sen sijaan kuluttajien arviot omista säästämismahdollisuuksista olivat maaliskuussa erittäin valoisat.

kuluttajaluottamus-032016

Kuluttajien odotukset omasta ja Suomen taloudesta vuoden kuluttua. Lähde: Tilastokeskus

Kuluttajat pitivät maaliskuussa ajankohtaa otollisempana lainanotolle ja kestotavaroiden ostamiselle kuin säästämiselle. Työllisten kuluttajien kokema työttömyyden uhka oli maaliskuussa edelleen tavanomaista suurempi.

Maaliskuussa 36 prosenttia kuluttajista uskoi, että Suomen taloustilanne paranee seuraavan vuoden aikana. Kuluttajista 26 prosenttia puolestaan arvioi maamme talouden huononevan. Vastaavat osuudet olivat helmikuussa 29 ja 29 prosenttia ja vuosi sitten maaliskuussa 30 ja 25 prosenttia.

Oman taloutensa kohentumiseen luotti maaliskuussa 24 prosenttia kuluttajista ja 15 prosenttia pelkäsi taloutensa huononevan vuoden kuluessa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös