Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö: Osakkeiden hinnat aliarvioivat talouskasvun

Pictet Asset Management pitää ylipainon osakkeissa ja alipainon joukkolainoissa, koska talouskasvu on vahvempaa kuin omaisuuslajien arvostukset antavat ymmärtää.

Volatiilisen maaliskuun lopussa osakkeet päätyivät samalle tasolle kuin alussa, mutta ne menestyivät joukkolainoja huonommin, Pictet toteaa maaliskuun Barometer-katsauksessaan. Sijoittajat huolestuivat negatiivisten korkojen vaikutuksesta pankkeihin.

Kulta kiipesi yli 10 prosenttia, ja Japanin jeni sekä useimmat kehittyneiden markkinoiden valtionlainat nousivat, sillä riskiä kaihtavat sijoittajat etsivät turvasatamia.

Osakemarkkinat kovilla

Öljy on kuun lopussa laskenut noin 3 prosenttia huolimatta kuun puolivälin hyppäyksestä, jonka sain aikaan Venäjän ja OPECin sopimus tuotannon jäädyttämisestä. Sijoittajat ovat edelleen huolissaan öljyn ylituotannosta.

Osakemarkkinoilla finanssiosakkeet kärsivät eniten. Japanin ja monien Euroopan osien miinuskorkojen pelätään leikkaavan pankkien voittoja. Samaan aikaan lainaajien nettokorkomarginaali on jo alimmillaan.

Eurooppalaiset osakkeet olivat heikoilla. Tiedot viittasivat pudotukseen kasvussa ja inflaation laskuun, ja nämä synkensivät eurooppalaisten yritysten tulosnäkymiä.

Kehittyvien markkinoiden osakkeet olivat kuun lopussa laskeneet alkukuun tilanteesta, vaikka vertailuindeksi MSCI EM nousi korkeimmilleen kuuteen viikkoon helmikuun aikana, kun luvut viittasivat kehittyvien markkinoiden vakaantumiseen. Omaisuuslajia tukivat myös merkit Kiinan mahdollisesta lisäelvytyksestä toipumisensa edistämiseksi.

Valtionlainojen tuotot laskussa

Korkotuotteissa Yhdysvaltain high yield -joukkolainat jatkoivat pudotustaan energia- ja kaivossektorien vetämänä, sillä huoli alhaisesta öljyn hinnasta ja epävarmuus Yhdysvaltain korkojen kehittymisestä kannusti sijoittajia välttämään riskipitoisia luottoja.

Japanin valtionlainat nousivat jyrkästi: 10-vuotisen lainan tuotto laski hetkeksi ennätyksellisen alhaalle -0,055 %:iin. Tämä tapahtui, kun Japanin keskuspankki yllätti sijoittajat tammikuun lopussa laskemalla korkonsa negatiiviseksi.

Yhdysvaltain valtionlainojen tuotot laskivat myös, ja 10 vuoden lainan tuotto uhkasi laskea alle 1,7 prosenttiin. Näin alhainen taso on viimeksi saavutettu noin 12 kuukautta sitten.

Valuuttamarkkinoilla Ison-Britannian punta laski jyrkästi sen jälkeen, kun maan hallitus vahvisti järjestävänsä kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä. Punta laski dollaria vastaan alimmilleen seitsemään vuoteen, kun sijoittajat hinnoittelivat siihen Ison-Britannian uniosta lähdön kasvaneen riskin. Japanin jeni menestyi parhaiten ja nousi yli 7 prosentin turvasataamaa etsivien ansiosta.

Osakkeet ylipainossa

Pictet pitää ylipainon osakkeissa ja alipainon joukkolainoissa, koska talouskasvu on vahvempaa kuin omaisuuslajien arvostukset antavat ymmärtää.

Kiinan talousolojen parantuminen lupaa hyvää kehittyvien markkinoiden osakkeille. Japani ja Eurooppa ovat Pictetin mukaan houkuttelevampia kuin Yhdysvallat.

Sektoreista Pictet suosii kestokulutushyödyke- ja teknologiayhtiöitä, jotka hyötyvät kulutuksen kasvusta.

Varainhoitoyhtiö pitää ylipainon Yhdysvaltain high yield -lainoissa sekä kehittyvien markkinoiden paikallisen valuutan joukkolainoissa arvostussyistä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös