Asunnot ja kiinteistöt

Asuntosijoittajalle mahdollisuus osallistua Espoon rakennushankkeeseen

Kuva: ICON Kiinteistörahastot

Kuva: ICON Kiinteistörahastot

ICON Kiinteistörahastot Oy tuo mahdollisuuden sijoittaa joukkolainaan, jonka avulla se hakee rahoitusta Espoon Suurpellon kiinteistökehityskohteeseen.

Kyseisestä hankkeesta tulee koko Suurpellon keskuskortteli alueen itäpuolelle Kehä II:n tuntumaan. Korttelissa on ensimmäisen kerroksen liiketilan päällä seitsemän asuinkerrosta, ICON Kiinteistörahastot kertoo tiedotteessaan.

Suurpelto on Espoossa sijaitseva uusi ja kehittyvä asuinalue. Kokoa alueella on yhteensä 325 hehtaaria, ja sille on määrä rakentaa omistus-, vuokra- ja asumisoikeusasuntoja noin 10 000–15 000 asukkaalle.

Ensimmäisen alueen valmistumisaste on tällä hetkellä yli 50 prosenttia ja ICONin rakennuttama kiinteistöhanke on jäljelle jäävän osuuden suurin projekti.

Kyseinen hanke tulee olemaan koko Suurpellon keskuskortteli jossa ensimmäisen kerroksen liiketilan päällä on idässä seitsemän asuinkerrosta. Kaavamuutoksen jälkeen länteen tulee koko Suurpellon maamerkiksi kohoava 20 kerroksen tornirakennus.

”Haluamme tarjota myös yksityissijoittajille mahdollisuuden sijoittaa kiinteistökehitykseen. Mahdollisesti toteutamme kohteeseen myös toisen joukkolainan myöhemmin”, toimitusjohtaja Markus Havulehto kertoo.

ICON Suurpelto Bondin joukkolainalla kerätään 500 000–2 499 900 euroa Suurpellolle rakennettavan kiinteistön ostamiseen.

Lainan vuosikorko on kahdeksan prosenttia ja se on kestoltaan 3,5 vuotta. Laina on muodoltaan vaihtovelkakirja. Lainan vakuutena on konversiomahdollisuus ICON Suurpelto Bond Oy:n osakkeisiin yhtiössä.

ICON Suurpelto Bond Oy tulee omistamaan enintään 50 prosenttiin asunto-osakeyhtiöstä, joka omistaa Suurpellossa nykyarvoltaan 6,5 miljoonan euron kiinteistön.

Joukkolainalla kerätyn pääoman määrä vaikuttaa siihen, miten suuren osan ICON Suurpelto Bond Oy ostaa kiinteistöstä. ICON Suurpelto Bond Oy tulee omistamaan enintään 50 prosenttia kiinteistöstä.

Lainan juoksuaika on 3,5 vuotta. Maksut ajoittuvat kuitenkin niin, että puolet kertyneestä vuosikorosta maksetaan puolivuosittain ja puolet kertyneestä korosta koko lainan juoksuajalta takaisinmaksupäivänä.

Joukkolainan toteuttaa Invesdor.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös