Oma talous

Euroopan 13 halvinta lomakohdetta kaupunkilomaan

Halvimmat kaupunkilomakohteet viikonloppulomaan löytyvät odotetusti Itä-Euroopasta, mutta joukossa on myös muutama Etelä- ja Länsi-Euroopan kaupunki.

Varsovan vanha kaupunki, Puola.

Varsovan vanha kaupunki, Puola.

Halvimmat kaupunkilomakohteet viikonloppulomaan löytyvät odotetusti Itä-Euroopasta, mutta joukossa on myös muutama Etelä- ja Länsi-Euroopan kaupunki.

Post Office Money -sivusto julkisti uusimman City Costs Barometer -katsauksen, jossa se listasi halvimmat eurooppalaiset kaupungit viikonloppulomailuun. Tiedot kerättiin useista eri lähteistä.

Hintavertailussa käytettiin 12 eri palvelun tai tuotteen hintoja. Näitä olivat esimerkiksi ruoka-ateria, pullo viiniä, kahden yön majoitus kolmen tähden hotellissa kahdelle hengelle, matkustuskulut paikanpäällä, kahvikuppi ja pullo olutta.

Vertailussa käytettiin maaliskuun 10. päivän valuuttakursseja. Kustannukset eivät sisällä lentomatkoja lomakohteeseen.

Post Office Money julkisti myös kätevän työkalun, jonka avulla käyttäjät voivat laskea kuinka paljon kuluja aiheutuu valitsemassaan eurooppalaisessa kaupunkilomakohteessa. Palvelussa käyttäjät voivat myös vertailla eri lomakohteiden kustannuksia toisiin kaupunkeihin tai maailmanlaajuiseen keskiarvoon.

Halvimmat lomakohteet löytyvät odotetusti Itä-Euroopasta, mutta joukossa on myös muutama kaupunki Etelä- ja Länsi-Euroopasta.

Esimerkiksi majoitus Dubrovnikissa viikonlopuksi maksaa vaivaiset 52 euroa! Tsekki on tunnettu olutmaa ja se näkyy myös hinnoissa. Pullo olutta maksaa Prahassa alle 1,6 euroa.

Halvimmat eurooppalaiset lomakaupungit ovat tässä:

SijaKaupunkiKustannus, EUR
1.Varsova, Puola144
2.Vilna, Liettua147
3.Budapest, Unkari157
4.Riika, Latvia168
5.Krakova, Puola169
6.Lissabon, Portugali172
7.Dubrovnik, Kroatia175
8.Praha, Tsekki181
9.Moskova, Venäjä186
10.Ateena, Kreikka190
11.Tallinna, Viro204
12.Strasbourg, Ranska215
13.Lille, Ranska217

 

Business Insider -sivustolta näet kunkin kaupungin kustannukset tuotteittain ja palveluittain.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Niko

    2.2.2017 at 11:41

    Hyvä linkki ja vieläkin toimii. Vie kyllä aikaa, jos mitään tarkempia suunnitelmia ei etukäteen ole, vaan lähtee koko Europpaa vertailemaan ja siihen lentovertailut vielä päälle.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös