Markkinakommentit

Kehittyvät markkinat houkuttelevat osakkeiden alhaisella arvostustasolla

Brasilia-kehittyvät-markkinat-042016

Kehittyvät markkinat ovat olleet osakemarkkinoiden alisuoriutujia viimeisen viiden vuoden ajan. Tilanne on kuitenkin muuttumassa, toteaa Mandatum Life.

Nyt kehittyvien markkinoiden alisuoriutuminen näyttäisi pysähtyneen. Taustalla on raaka-ainehintojen ja negatiivisen tuloskasvutrendin stabiloituminen, sanoo Mandatum Lifen salkunhoitaja Carolus Reincke.

Kehittyvien markkinoiden pärjääminen viimeisen puolen vuoden aikana on tärkeä signaali osakemarkkinoille. ”Kääntöpisteestä ei uskalla vielä puhua, mutta alisuoriutumisen pysähtyminen on jo itsessään tärkeää”, Reincke toteaa.

Salkunhoitajan mukaan kehittyvien markkinoiden välillä on kuitenkin suuria eroja. Varsinkin raaka-ainevetoiset markkinat kuten Brasilia ja Venäjä ovat pärjänneet hyvin.

”Brasilia on noussut jopa 20 % vuoden alusta. Nousun takana on tosin raaka-ainehintojen nousu, valuuttaliikkeitä ja poliittisia tekijöitä”, Reincke sanoo. Yritysten tuloskasvusta nousu ei siis täysin syntynyt.

Mandatum Lifen mukaan sijoittajia kiinnostava tekijä kehittyvillä markkinoilla on houkutteleva arvostustaso, joka on selvästi maltillisempi kuin USA:ssa ja Euroopassa.

”Alisuoriutumisen pysähtyminen on juuri arvostustasoja ajatellen merkittävä liike. Suhteellinen houkuttelevuus on kasvanut merkittävästi. Jos saamme nyt tuloskauden aikana lisää näyttöä yritysten parantuneesta tuloksentekokyvystä, todennäköisyys arvostustasojen nousulle kasvaa”, Reincke painottaa.

Kehittyvien markkinoiden 12 kuukautta eteenpäin katsova P/E on 13 luokkaa, kun se esimerkiksi USA:ssa ja Euroopassa ollaan päälle 15–18 tason tuloskasvuennusteiden laskun jäljiltä, Reincke konkretisoi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös