Rahastotietoa

Osakerahastot menettivät pääomia

Suomeen rekisteröidyt osakerahastot menettivät eniten pääomia maaliskuussa, kertoo Finanssialan Keskusliitto.

Suomeen rekisteröityjen sijoitusrahastojen yhteenlaskettu pääoma nousi maaliskuussa 93,8 miljardista eurosta 95,6 miljardiin euroon. Rahastopääoman noususta 1,8 miljardia euroa perustui suotuisaan markkinakehitykseen ja 17,4 miljoonaa euroa uusiin sijoituksiin.

Eniten uusia sijoituksia tehtiin pitkän koron rahastoihin, joihin tuli uutta pääomaa nettomääräisesti 204 miljoonaa euroa. Yhdistelmärahastoihin sijoitettiin puolestaan 75 miljoonaa euroa ja vaihtoehtoisiin rahastoihin 87 miljoonaa euroa uutta pääomaa.

Eniten lunastuksia tehtiin osakerahastoista, jotka menettivät nettomääräisesti 255 miljoonaa euroa. Lyhyen koron rahastoista lunastettiin 94 miljoonaa euroa.

Lähes kaikki osakerahastoluokat menettivät sijoituksia maaliskuussa. Ainoastaan kehittyviin markkinoihin ja toimialarahastoihin tehdyt nettomerkinnät olivat lunastuksia suuremmat. Kaikkien rahastoluokkien vuosituotot pysyivät helmikuun tapaan yhä miinuksella. Parhaiten pärjäsi Pohjoismaihin sijoittava osakerahastoluokka -2,8 prosentin tuotolla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös