Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö varoittaa: Tuloskauden tulokset saattavat jäädä odotuksista

Huhtikuussa alkaa jälleen tuloskausi ja riskinä on, että yritysten tuloskehitys jää odotuksista enemmän kuin arvioidaan, varoittaa varainhoitoyhtiö Front.

Frontin mukaan valuuttakurssikehitys on ollut epäsuotuisaa lähes kaikissa teollisuusmaissa ja kustannusten leikkaamisen mahdollisuudet ovat jatkuvasti haastavampia tuloksen vahvistamiseksi.

”Myös kansainvälisen talouskasvun hidastuminen luo uhkia tulevalle liikevaihdon kasvulle ja yritysten näkymät saattavat muuttua tuloskaudella aiempaa varovaisemmiksi”, Front toteaa kuukausikatsauksessaan.

Lisäksi Front uskoo finanssisektorin tuloksentekokyvyn heikentyvän väistämättä ainakin euroalueella EKP:n korkopolitiikan seurauksena.

Makrohuolet ja politiikkaa jäänevät varainhoitoyhtiön mukaan siten vähemmälle huomiolle huhtikuussa, mutta kesäkuussa pidettävä Britannian EU-kansanäänestys alkaa ruokkia epävarmuutta viimeistään toukokuussa.

Aiemmin keskuspankit ovat historiallisen löysällä rahapolitiikalla onnistuneet puhaltamaan tuulta purjeisiin osakemarkkinoilla. Nyt keskuspankkien työkalupakista on vaikea löytää uusia työvälineitä.

”Koska alkuvuosi on jo ollut huomattavan haastava, osakekurssit ovat teknisesti haavoittuvassa tilassa. Keskuspankit kykenivät vielä alkukeväällä rauhoittamaan tilanteen, mutta niiden mahdollisuudet alkavat olla käytetty.”

Front epäilee, että myös raaka-aineiden hintojen lasku saattaa käynnistyä helposti uudelleen.

Varainhoitoyhtiö jatkaa omassa sijoitusstrategiassaan siten varovaisella linjalla ja osakkeet pysyvät alipainossa. Frontin alipainotus koskee sekä EM- että DM-osakkeita. ”Osakkeiden arvostus on varsin korkea suhteessa tulosodotuksiin erityisesti DM-maissa ja osassa EM-maita.”

”Mikäli osakemarkkinat heikkenevät tuntuvasti lähitulevaisuudessa, tilaisuutta voidaan jälleen käyttää taktisena ostomahdollisuutena.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös