Markkinakommentit

Taaleri: Osakemarkkinoiden pitkä nousukausi ei vielä päätöksessä

Taalerin sijoitustoimintojen johtaja Samu Lang uskoo vielä osakemarkkinoihin – varsinkin eurooppalaisiin osakkeisiin.

Taalerin sijoitustoimintojen johtaja Samu Lang uskoo vielä osakemarkkinoihin – varsinkin eurooppalaisiin osakkeisiin.

Lang löytää Taalerin markkinakatsauksessa useita perusteita optimismilleen.

Ensinnäkin keskuspankkien, etenkin EKP:n, rahapolitiikka on kääntynyt uudestaan elvyttävään suuntaan. Jokin aika sitten näytti vahvasti siltä että varsinkin Yhdysvaltojen Fed olisi vakaasti lähdössä rahapolitiikan kiristystielle. Nyt markkinoilla epäillään tuon linjan pitävyyttä.

Langin mukaan myös vuoden 2014 puolesta välistä nähty korkopreemioiden leveneminen on pysähtynyt ja markkinoilla on nähty vahva käänne toiseen suuntaan viimeisten kahden viikon aikana.

Kolmas tekijä liittyy raaka-aineisiin. Langin mukaan tammikuun pohjat ovat pitäneet raaka-ainemarkkinoilla, ja öljyn ja perusmetallien hinnoissa on nähty terävä hyppy ylöspäin.

Neljäntenä syynä Lang mainitsee positiiviset jenkkiuutiset. ”US-talous kasvaa ja myös teollisuudesta on saatu hieman aiempaa positiivisempia uutisia”, Lang toteaa.

Lisäksi inflaatio, inflaatio-odotukset ja keskuspankkikorot pysyvät hyvin alhaalla, mikä johtaa siihen, että myöskään pidemmät korot eivät nouse nopeasti, Lang toteaa.

Taalerin suosituksissa osakkeet ovat nyt maltillisessa ylipainossa ja euroalueen osakkeet ovat ylipainossa suhteessa maailman osakemarkkinoihin. Taalerin mukaan EKP toimet alensivat riskiä globaalista deflaatiosta ja vahvistivat euroalueen kasvuedellytyksiä. Euro-osakkeet siis hyötyvät euron heikentymisestä, EKP:n toimista ja euroalueen talouskasvun piristymisestä.

Kommentoi
Ylös
>