Oma talous

5 mobiilisovellusta, joiden avulla säästät rahaa

money saving apps

Lähes jokaisella on tänä päivänä älypuhelin, jonka toimintoja voi kätevästi laajentaa uusilla sovelluksilla.

Uudet toiminnallisuudet helpottavat käyttäjien arkipäiväistä elämää, mutta sovellusten avulla voi myös säästää rahaa. Rahoitustuotteiden vertailusivusto VertaaEnsin.fi listasi viisi parasta mobiilisovellusta joiden avulla säästää rahaa, ja jotka jokaisen älypuhelimen omistaja tulisi tietää:

Fonecta Caller

fonecta

Fonecta Callerin avulla käyttäjä voi etsiä maksutta yhteystietoja henkilön nimellä, puhelinnumerolla, yrityksen nimellä tai käyttää hakusanoja kuten taksi tai renkaanvaihto. Yhteystiedot, osoite ja sijainti tulevat suoraan puhelimeen, mikäli tiedot ovat rekisterissä. Sovellus näyttää myös Android- ja Windows puhelimissa mahdollisuuksien mukaan kuka soittaa, jos soittavan henkilön yhteystietoa ei ole valmiiksi tallennettuna puhelimeen. Maksullisia yhteystietohakuja ei siis tarvitse käyttää, ku tämä sovellus on käytössä. Maksullisia yhteystietohakuja ei siis tarvitse käyttää, ku tämä sovellus on käytössä.

Sovelluksen käyttö on maksutonta, mutta sovellus vaatii rekisteröitymiseen Fonecta-tilin, joka maksaa 0,25€.  Tämä johtuu siitä, että Suomessa ei voi luovuttaa yksityishenkilöiden yhteystietoja vastikkeetta.

Saatavilla Androidille, Windowsille ja iOS:lle

Monefy – Money Manager

moneyfy

Sovelluskaupat tarjoavat useita eri sovelluksia menojen seuraamiseen ja henkilökohtaisen budjetin luomiseen, mutta useimmat näistä ovat erittäin hankalia käyttää. Käyttäjät eivät jaksa perehtyä ja kuluttaa aikaa monimutkaisten sovellusten opetteluun, jolloin henkilökohtaista budjettia ei tule päivitettyä.

Menojen seuraamiseen löytyy myös yksinkertaisempi vaihtoehto. Monefy – Money Manager tarjoaa menojen seurantaan yksinkertaisen työkalun, jossa käyttäjä pystyy päivittämään tuloja ja menoja vain muutamalla klikkauksella. Yksinkertaisen käyttöliittymän ansiosta kynnys henkilökohtaisen budjetin päivittämiseen on matala, eikä kulujen merkkaaminen vie liikaa aikaa ja budjetin jatkuva päivittäminen on helppoa.

Saatavilla Androidille

Wi-Fi Finder

wififinder

Ilmaisen Wi-Fi:n löytäminen voi ulkomaan matkalla olla tuskallisen vaikeaa, vaikka matkaajalla on tarve päästä Internettiin. Dataverkkovierailu ei ole houkutteleva vaihtoehto, sillä jo muutaman minuutin nettisurffauksesta voi aiheutua erittäin kallis puhelinlasku.

Wi-Fi Finder etsii GPS-paikantimen avulla kartalla olevat langattomat verkkoyhteydet. Sovelluksella pystyy järjestämään yhteydet hinnan mukaan, jolloin matkaaja voi etsiä ainoastaan täysin ilmaisia Wi-Fi-yhteyksiä. Sovelluksella pystyy myös suodattamaan yhteyksiä kahviloiden tai ravintoloiden mukaan, jolloin matkaaja voi valita lounaspaikan Wi-Fi:n perusteella. Ennen ulkomaanmatkaa tulee kuitenkin muistaa ladata sovelluksen tietokanta puhelimeen, jotta sovellusta pystyy käyttämään offline-tilassa.

Wi-Fi Finder on ainoastaan saatavilla Androidille, mutta vastaavia sovelluksia löytyy myös Windows- ja iPhone-puhelimiin.

Saatavilla Androidille

Hotel Tonight

hotel tonight

Ulkomailla matkustavan kannattaa myös tutustua Hotel Tonight -sovellukseen, jonka avulla käyttäjä voi etsiä hotellien viime hetken tarjouksia. Ainoastaan puhelinsovelluksena toimiva Hotel Tonight etsii käyttäjän haluamasta kaupungista hotelleja, jotka tarjoavat viimeisiä vapaita huoneita alennuksella, jotka voivat parhaassa tapauksessa olla jopa alle puoleen hintaan. Sovellus ei välttämättä sovi lapsiperheille, jotka vaativat pitkälle suunniteltuja kesälomamatkoja, mutta joustavalle matkaajalle sovellus voi tuoda merkittäviä säästöjä.

Saatavilla Androidille, Windowsille ja iOS:lle

Uber

uber logo

Suosittu Uber-sovellus tarjoaa käyttäjälle kyytipalvelua, joka mittaa ajomatkan ja veloittaa kyydin automaattisesti maksukortilta. Sovellus etsii asiakkaan käyttäen GPS-paikanninta ja asiakas syöttää sovellukseen määränpään, joka automaattisesti päivittyy Uber-kuljettajan puhelimeen.

Sovellusta on kehuttu helppokäyttöiseksi ja usein Uber-kuljettajia pidetään ystävällisempinä, kuin tavallisia taksinkuljettajia. Tämä johtuu siitä, että Uberissa on mahdollista arvioida matkan jälkeen kuljettajia, joka kannustaa kuljettajia palvelemaan asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla. Myös perinteiseen taksiin verrattuna, Uber on huomattavasti edullisempi. Tällä hetkellä Uber toimii vain suurimmissa kaupungeissa ympäri maailmaa, mutta sen suosio on jatkuvasti kasvussa.

Saatavilla Androidille, Windowsille ja iOS:lle

Lähteet: Google Play, App Store ja Windows Phone Store

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös