Osakeanalyysit

Tässä Helsingin pörssin halvimmat kasvuyritykset

Sijoittaja.fi-sivusto listasi Helsingin pörssin edullisimmat pienet ja suuret kasvuyhtiöt.

”Arvostus on sijoittajan tärkein mittari, sillä se antaa kuvan, paljonko sijoittajat ovat valmiita kasvusta maksamaan”, Sijoittaja.fi-palvelun hallituksen puheenjohtaja Timo Heikkilä toteaa artikkelissaan.

Heikkilän mukaan ideaalitilanne on löytää halvasti hinnoiteltuja kasvuyrityksiä. Ennusteiden toteutuessa nämä yhtiöt ovat potentiaalisia kurssiraketteja.

Sijoittaja.fi listasi ensin 35 pörssiyritystä, joiden liikevaihdon kasvuennusteet ovat korkeimmat. Listalle poimittiin yritykset, joiden kahden seuraavan vuoden liikevaihdon kasvu on analyytikoiden ennusteiden perusteella voimakkainta. Kovimpien kasvajien kasvuennuste on yli 100 prosenttia.

Sen jälkeen Sijoittaja.fi muodostimme 35 pörssiyrityksen listasta kaksi listaa siten, että listat jaettiin kahtia markkina-arvon perusteella. Pienimmät yhteen listaan ja suuret toiseen. Pienissä yhtiöissä on korkeampi kasvupotentiaali ja osan yrityksen tuloksentekokyky on vielä maltillista, Heikkilä perustelee. ”Yhtiöitä on myös helpompi vertailla, kun ne ovat samassa kokoluokassa.”

Pienistä yrityksistä halvimmat ovat:

SRV Group (PE vuoden 2017 tulosennusteella on 8,0)
Scanfil (PE vuoden 2017 tulosennusteella on 8,6)
Investors House (PE vuoden 2017 tulosennusteella on 8,8)

 

Heikkilän mukaan sijoittajan kannattaa suhteuttaa arvostuslukuja myös kasvuun. ”Pienten yritysten kohdalla on myös huomioitava, että analyytikkoennusteet voivat olla puutteellisia.”

Suurista yrityksistä halvimmat ovat:

Alma Media (PE vuoden 2017 tulosennusteella on 11,7)
Sponda (PE vuoden 2017 tulosennusteella on 12,2)
Neste (PE vuoden 2017 tulosennusteella on 12,4)

 

”Sijoittajan kannattaa suhteuttaa arvostuslukuja myös kasvuun. Halvinta kasvua tarjoilee Nokia”, Heikkilä toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös