Sijoitusideat

Nordea antaa lääkeyhtiön osakkeelle ostosuosituksen

Pankki nosti Oriola-KD:n osakkeen suosituksen tasolle Osta.

Nordean tapaaminen yrityksen johdon kanssa vahvisti näkemystämme yhtiön tuloskasvusta tulevien vuosien osalta, pankki toteaa markkinakommenteissaan.

Syitä ostosuositukselle on useita. ”Oriola on juuri saanut investointinsa Oulun logistiikkakeskukseen päätökseen ja automaatioinvestoinnit Espoossa ovat edenneet hyvin. Mielestämme yhtiön näkymät ovat vakaat, tulosta tukevat kannattavuustoimenpiteet sekä kasvuaihiot”, Nordea arvioi.

Myös kotimaisten apteekkimarkkinoiden mahdollinen vapautuminen toisi sekin kasvumahdollisuuksia yhtiölle. Vahvan taseen ja kassavirran myötä Nordea näkee Oriolla-KD:n myös mahdollisena ostokohteena.

Yhtiön osakekohtainen tulos kasvoi ensimmäisellä kvartaalilla 0,06 euroon edellisvuoden 0,05 eurosta. Oriola-KD arvioi koko vuoden vertailukelpoisin valuuttakurssein lasketun liikevaihdon pysyvän vuoden 2015 tasolla. Oikaistun liikevoiton, vertailukelpoisin valuuttakurssein laskettuna, yhtiö arvioi pysyvän vuoden 2015 tasolla, tai kasvavan. Vuoden 2015 liikevaihto oli 1 626,3 miljoonaa euroa, ja oikaistu liikevoitto oli 60,8 miljoonaa euroa.

Toukokuun alussa Oriola-KD ja Meda ovat sopivat monivuotisesta yhteistyöstä Ruotsin lääkemarkkinoilla. Yhteistyösopimuksen mukaan Oriola-KD tarjoaa Medalle lääkkeiden varastointi- ja jakelupalveluita Ruotsissa.

Medan Ruotsin pääkonttori sijaitsee Solnassa, jossa työskentelee yli 80 henkilöä. Tuotevalikoimaan kuuluu sekä resepti- että reseptivapaita lääkkeitä. Medan tukkuhintainen myynti Ruotsissa oli 1121 miljoonaa Ruotsin kruunua ja markkinaosuus 3,2 prosenttia vuonna 2015.

Nordean tavoitehinta Oriola-KD:lle on 4,8 euroa, joka perustuu osien summaan.

Reutersin tietokannan mukaan Oriola-KD:n osaketta seuraavista yhdeksästä analyytikosta yksi antaa Osta-suosituksen ja kahdeksan antaa Lisää-suosituksen. Vielä kolme kuukautta sitten Osta-suosituksia antoi kolme analyytikkoa.

Lääkeyhtiön osake on noussut finanssikriisin hieman yli euron hinnasta nykyiseen yli neljän euron tasoon.

Oriola-KD-osakekurssi-062016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös