Raaka-aineet

Onko nyt aika sijoittaa kultaan?

Useat tekijät puoltavat nyt sijoittamista hajautushyötyjä tarjoavaan ja turvasatamana toimivaan kultaan.

Hajauttamalla osan sijoituksista kultaan sijoittaja olisi historiassa saanut merkittävää hajautushyötyä, väittää varainhoitoyhtiö Eliten tuotepäällikkö Simo Rahikainen artikkelissaan.

Kulta tuo tuottoa sekä pääoman säilyvyyttä myös epävarmoina aikoina. Moni ammattisijoittaja käyttääkin Rahikaisen mukaan kultaa osana hajautettua salkkua.

Kuluvana vuonna kulta onkin ollut parhaiten tuottanut omaisuusluokka. Alkuvuodesta onkin osakemarkkinoilla ollut levotonta, kun osakekurssit romahtivat tammikuussa alaspäin ryminällä. Kulta on tuonut merkittävää lisätuottoa hajautettuihin sijoitussalkkuihin, Rahikainen toteaa.

Osakemarkkinat ovat Yhdysvalloissa kokeneet poikkeuksellisen pitkän nousumarkkinan. Osakkeiden arvostustaso on kivunnut jo varsin korkeaksi, sillä esimerkiksi keskimääräisillä osakekohtaisilla tuloksilla laskettu Shillerin P/E-kerroin on reippaasti yli pitkän aikavälin keskiarvon. Myös mahdollinen korkojen nousu ja makrodatan heikentyminen (esim. uusien työpaikkojen määrän hidastuminen) luovat epävarmuutta osakemarkkinoille.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan hajauttamalla varansa 40 prosenttia kultaan ja 60 prosenttia S&P 500 -indeksiin sijoittaja olisi saanut noin 8 prosentin vuosittaisen keskituoton. Oleellista on kuitenkin se, että tuoton ja riskin suhteen tuotto olisi ollut parempi kuin kultaan tai osakkeisiin sijoittaminen yksistään.

Kullan hajautushyötyjen lisäksi se suojaa sekä inflaatiolta että deflaatiolta, Rahikainen väittää.

Tällä hetkellä kulta on mielenkiintoinen lisä sijoitussalkkuun. Rahikaisen mukaan kullan hinta on nyt lähellä sen keskimääräistä tuotantokustannusta. Lisäksi kullan omistaminen on tällä hetkellä edullista, koska korot ovat matalat eli kullan vaihtoehtoiskustannus on pieni.

kulta-hinta-062016

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös