Markkinakommentit

Piensijoittajilla myyntivaihde päällä – osinko-osakkeet ulos

osakemarkkinat-osakkeet-osakekauppa-062016
Toukokuussa osinkojen jo irrottua myydyimpien osakkeiden kärkeen nousi peräti viisi osinkoyhtiötä, kertoo Nordnet.

Helsingin pörssin kevään osinkokausi on kääntynyt ehtoopuolelle. Yhtiövalinnoista päätellen merkittävä osa piensijoittajista oli alkuvuonna liikenteessä osinko-osakkeiden ostomoodilla, päättelee Nordnet tiedotteessaan.

Osakevaihto rajussa laskussa

Nordnetin mukaan yksityissijoittajien tavallisimmin käyttämien online-välittäjien (Nordnet, FIM, Nordea, Pohjola, UB) kautta tehtyjen osakekauppojen euromääräinen vaihto putosi peräti toukokuussa 27,7 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Myös Helsingin pörssin yhteenlaskettu vaihto laski 9,3 prosenttia vuodentakaisesta toukokuusta. Online-välittäjien kauppamäärät putosivat edelliskuusta euromääräisesti 34,5 prosenttia. Koko pörssin osalta kauppamäärät laskivat euroissa 10,8 prosenttia.

Edellisvuoden vertailukaudesta koko pörssin kauppojen kappalemäärät putosivat 7,0 prosenttia. Yksityissijoittajien kauppoja toteutettiin 20,7 prosenttia viime vuoden toukokuuta vähemmän. Koko pörssin kauppamäärät kasvoivat viime kuusta 7,9 prosenttia. Yksityissijoittajilla laskua oli 2,9 prosenttia.

Osinko-osakkeet myyntiin

”Sijoitusmarkkinoiden ajattoman nyrkkisäännön mukaan osakkeissa kannattaa pitää rahojaan loppusyksystä vappuun. Tänä vuonna moni kevensi osakepainoaan juuri toukokuussa, sillä suomalaisten piensijoittajien yhteenlasketut nettomyynnit kohosivat kuukauden aikana peräti 118 miljoonaan euroon”, kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall.

Toukokuun myydyimpien osakkeiden kärjen valtasivat Fortum, UPM, Sampo, Konecranes ja Nordea.

Odenwallin mukaan näistä jokaista voi pitää vakaana osinko-osakkeena, joten alkuvuoden sijoitustrendiä kuvastaa teema ”ota osingot ja juokse”. ”Osakkeille vaihtoehtoisten korkotuottojen yhä puuttuessa voi kuitenkin ennustaa, että myyntiaalto jää kestoltaan lyhyeksi.”,

Vahvat osavuositulokset julkistaneet metsäyhtiöt saivat suomalaisilta piensijoittajilta erilaiset vastaanotot. Stora Enso nousi toukokuun toiseksi netto-ostetuimmaksi osakkeeksi, ja sitä seurasi Metsä Board kuukauden kolmanneksi netto-ostetuimpana osakkeena.

”Erityisesti Stora Enson ostosuosiota voi pitää täysin perusteltuna kohtuuttoman rajulla tulosjulkistuksen jälkeisellä kurssilaskulla, josta osake on jo sittemmin toipunut. Samaan aikaan UPM päätyi toukokuun toiseksi nettomyydyimmäksi osakkeeksi, mikä perustunee puolestaan erinomaisesti kehittyneeseen osakekurssiin ja piensijoittajien haluun kotiuttaa voitot tilille”, linjaa Odenwall.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös