Osakeanalyysit

Stora Enso tekee lisää järjestelyjä – Nordea: Osake houkuttelevasti hinnoiteltu

Stora Enso ilmoitti uusista yritysjärjestelyistä. Nordean mukaan uusin järjestely on jälleen yksi positiivinen askel metsäyhtiön strategiassa.

Metsäyhtiö Stora Enso kertoi keskiviikkona myyvänsä Saksan Kabelissa sijaitsevan päällystettyä aikakausilehtipaperia valmistavan tehtaansa saksalaiselle sijoittajaryhmälle Hagen-Kabel Pulp & Paper GmbH:lle.

Myynti tukee yhtiön mukaan strategista muutosta uusiutuvien materiaalien kasvuyhtiöksi, Stora Enso kertoi tiedotteessaan.

Myynnistä saatava käteiskauppahinta on noin 23 milj. euroa riippuen tavanomaisista tarkennuksista kaupantekopäivänä. Myyntitappio on yhteensä 15 milj. euroa, josta vaikutus liiketulokseen on noin 5 miljoonaa euroa ja negatiivinen verovaikutus on noin 10 miljoonaa euroa. Nämä raportoidaan kertaluonteisena eränä vuoden 2016 toisen neljänneksen tuloksessa.

”Kabelin tehtaalla on erinomainen maine ja asiakaspohja niissä paperilaaduissa joita tehdas valmistaa. Uskomme, että tehdas pystyy kehittymään entisestään uudessa omistuksessa”, sanoo Paper-divisioonan johtaja Kati ter Horst.

Vuoden 2015 lukujen perusteella Stora Enso odottaa kaupan pienentävän Stora Enson vuotuista liikevaihtoa noin 300 miljoonalla euroa ja vähentävän vuotuista paperintuotantoa noin 485 000 tonnia. Kabelin tehdas työllistää noin 540 ihmistä, jotka siirtyvät kaupan myötä uuden omistajan palvelukseen.

Kaupalla ei ole olennaista vaikutusta Stora Enson operatiiviseen liiketulokseen tästä eteenpäin.

Stora Enso jatkaa päällystetyn aikakausilehtipaperin tuotantoa NovaPress-brändin alla Veitsiluodon tehtaalla.

Nordea suhtautuu yritysjärjestelyyn myönteisesti.

”Vaikka eilen ilmoitettu kauppa ei ollut kooltaan valtava, on se mielestämme taas yksi positiivinen askel ja jo neljäs paperitehtaan kauppa vuoteen”, pankki toteaa markkinakommenteissaan.

Nordean mukaan Stora Enson osakkeen arvostus on noin 9 prosenttia alle sen kilpailijoiden EV/EBITDA-luvulla mitattuna.

Nordean mukaan Stora Enson osake on houkutteleva. ”Kun samalla yhtiön investointiohjelman huippu on ohitettu ja kassavirrat nousussa sekä sellunhinnat vakautumassa, pidämme osaketta houkuttelevasti hinnoiteltuna.”

Nordea Marketsin suositus Stora Enson osakkeelle on osta ja tavoitehinta edelleen 10 euroa. Stora Enso löytyy myös pankin pohjoismaisesta mallisalkusta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös