Osakeanalyysit

Pankkijätti: Eurooppalaiset osakkeet alennusmyynnissä

Eurooppalaisten osakkeiden arvostustaso on painunut houkuttelevan alas, arvioi JPMorgan Asset Management.

MSCI Europe ex-UK -osakeindeksin arvostustaso on houkuttelevan alhaisella tasolla kun mittarina käytetään inflaatiolla oikaistua p/e-kerrointa. Kyseisen mittarin ansiosta eurooppalaiset osakkeet saavat nyt Osta-suosituksen, JPMorganin eurooppalaisten osakkeiden johtaja Stephen Macklow-Smith kertoo uutistoimisto Bloombergille.

Eurooppalaisten osakkeiden arvostus on nyt alle pitkän aikavälin keskiarvon. MSCI Europe ex-UK -indeksin inflaatiokorjattu p/e-kerroin on nyt noin 15, kun pitkän aikavälin keskiarvo vuodesta 1980 lähtien on 19,4, JPMorgan laskee. Kyseinen indeksi seuraa eurooppalaisten osakkeiden kehitystä ilman Iso-Britanniaa.

Katso kuvaaja inflaatiokorjatun p/e-kertoimen kehityksestä tästä.

FTSE All -indeksin vastaava arvostuskerroin on nyt vain 12,3, kun keskiarvo pitkällä aikavälillä on 17. FTSE All -indeksi seuraa brittiläisten osakkeiden kehitystä.

Brexit-huolet ovat painaneet sekä eurooppalaisten että erityisesti brittiläisten osakkeiden arvostuskertoimet poikkeuksellisen alas.

Alhaisesta osakkeiden arvostuksesta ja Brexitistä huolimatta Euroopan kasvunäkymät ovat yhä hyvät ja kestävät, Macklow-Smith toteaa. Euroalueen työttömyys on laskenut alhaisimmalle tasolleen sitten vuoden 2011 ja kuluttajien luottamus on kohentumassa. Nämä tekijät tukevat eurooppalaisten yritysten tuloskasvua, Macklow-Smith toteaa.

”Lyhyellä tähtäimellä emme näe mitään merkkejä siitä, että Iso-Britannian EU-äänestys olisi ravistelemassa Euroopan luottamista ja erityisesti kasvua”, Macklow-Smith toteaa.

Eurooppalaiset osakkeet näyttävät houkuttelevasti hinnoitellulta myös, kun verrataan osinkotuottoja korkotasoon. Esimerkiksi Euro Stoxx 50 -osakeindeksin keskimääräinen osinkotuotto on Bloombergin mukaan 4,3 prosenttia.  Valtionlainojen keskimääräinen tuotto on vain 0,25 prosenttia.

MSCI-Europe-ex-UK-osakeindeksi-072016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös