Yritysuutiset

Rapala antoi tulosvaroituksen – uistinten myynti sakkaa

Kalastustarvikeyhtiö Rapala VMC Oyj on päivittänyt näkymiään vuodelle 2016.

Yhtiö odottaa koko vuoden liikevaihdon ja vertailukelpoisen liikevoiton jäävän alle vuoden 2015 tason. Aikaisemmin Rapala odotti näiden ylittävän vuoden 2015 tason olettaen, että valuuttojen muuntokurssit pysyvät vertailukelpoisina.

Konsernin toisen vuosineljänneksen ja ensimmäisen vuosipuoliskon myynti jäi odotuksista isoilla markkinoilla Pohjois-Amerikassa, Ranskassa ja Venäjällä. Erityisesti konsernin uistinten myyntivolyymit ovat olleet odotuksia pienemmät.

Alhaisemmat myyntivolyymit vaikuttavat negatiivisesti myös konsernin vertailukelpoiseen liikevoittoon.

Rapalan osakekurssi laski varoituksen johdosta eilen vajaat 3,9 prosenttia. Yhtiötä seuraavista analyytikoista yksi suosittaa lisäämään osaketta, yksi antaa suositukseksi Pidä ja kaksi antaa suositukseksi Vähennä.

Rapalan osake vaikuttaa heikentyneisiin näkymiin nähden edelleen hintavalta, sillä viimeisten 12 kuukauden tuloksella laskettu p/e-kerroin on yli 25.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös