Osakeanalyysit

YIT vaikeuksissa – Nordea suosittaa myymään osakkeet

Lähde: YIT Oyj

Lähde: YIT Oyj

YIT:n toinen vuosineljännes ei vakuuttanut, arvioi Nordea.

Rakennusyhtiön IFRS:n mukainen liikevaihto laski 14 prosenttia toisella vuosineljänneksellä edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta. Vertailukelpoisin valuuttakurssein liikevaihto laski 13 prosenttia.

YIT:n mukaan liikevaihto laski vertailukautta huomattavasti alhaisempien asuntokohteiden valmistumisten myötä. Liikevaihtoa tuki kuitenkin merkittävien toimitila- ja infrahankkeiden, erityisesti Tripla-hankkeen, eteneminen.

Vielä huolestuttavampaa on YIT:n tuloskehitys.

IFRS:n mukainen liikevoitto laski nimittäin peräti 73 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta, ja konsernin liikevoittomarginaali oli vain 1,7 prosenttia, kun se viime vuonna toisella kvartaalilla oli 5,3 prosenttia.

Kannattavuutta painoivat erityisesti alhaiset asuntokohteiden valmistumiset ja Venäjän heikentyneet projektimarginaalit.

Nordean mukaan YIT:n Venäjän liiketoiminta räpiköi edelleen, ja pankki odottaa yksikön painuvan koko vuoden osalta pienelle tappiolle.

Haasteena on myös rahoitusrakenteessa. ”YIT:n tase on hieman vahvistunut, mutta velkaisuus on edelleen korkea”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan. Velkaantumien rajoittaa pankin mukaan YIT:n mahdollisuuksia osallistua Suomen rakennusmarkkinoiden elpymiseen, ja voi johtaa markkinaosuuksien menettämiseen.

Osakkeen arvostuksen ollessa koholla Nordean suositus YIT:n osakkeelle laskee tasolle Myy tasolta Pidä. Päivitetty tavoitehinta on 5,50 euroa, kun edellinen tavoitehinta oli 6,50 euroa.

YIT-osakekurssi-072016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös