Markkinakommentit

Osakemarkkinoilla käänteen merkit – näistä kohteista ylituottoa

Taalerin sijoitusjohtaja uskoo kehittyviin markkinoihin ja syklisiin osakkeisiin.

Raaka-aineiden hintojen kääntyminen vihdoin ja viimein hienoiseen nousuun, kertoo käänteestä taloudessa ja osakemarkkinoilla, väittää Taalerin sijoitustoimintojen johtaja Samu Lang markkinakatsauksessaan.

”Perusmetallien ja öljyn hintakehityksen vakautuminen ja lievä käänne ylöspäin antaa viitteitä monesta asiasta. Talouden näkökulmasta se on merkki globaalin valmistavan teollisuuden hinnoitteluvoiman asteittaisesta palautumisesta. Globaalin teollisuuden aktiviteetti onkin palautunut vuoden alun pohjilta, useamman vuoden heikon jakson jälkeen”, Lang toteaa.

Osakemarkkinoilla tämä käänne on näkynyt syklisempien ja edullisesti hinnoiteltujen osakemarkkinasegmenttien vahvana kehityksenä suhteessa defensiivisempiin kasvuyhtiöihin.

Jatkossa syklisten markkinoiden osakkeet tulevat pärjäämään defensiivisiä paremmin. ”Defensiivinen kasvu on ollut ylivertainen sijoitusluokka viimeisten vuosien ajan. Uskomme, että voittokulku on tulossa päätökseen ja syklisemmät markkinasegmentit pärjäävät paremmin toisella vuosipuoliskolla.”

Syklisten toimialojen lisäksi katseet kannattaa Langin mukaan siirtää kehittyville markkinoille.

”Rahavirrat ovat kääntyneet takaisin kehittyville sijoitusmarkkinoille. Vaikka käänne on ollut voimakas, sijoitusluokka on edelleen aliomistettu ja rahavirrat ovat ainoastaan kattaneet osan vuoden 2015 negatiivista virroista. Kehittyvien markkinoiden suhteelliset kasvunäkymät ovat myös parantuneet, Koronnosto-odotukset Yhdysvaltojen keskuspankin osalta ovat maltillistuneet ja dollarin suurin vahvistuminen näyttää olevan takanapäin. Kaikki edellä mainitut tekijät tukevat kehittyvien osakemarkkinoiden suhteellista kehitystä.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös