Markkinakommentit

Keskuspankkipomo puhui pörssit laskuun

Helsingin pörssi ja painui muun Euroopan vanavedessä tänään rajuun laskuun. OMX Helsinki -indeksi painui 1,26 prosenttia pakkaselle.

Helsingin pörssi ja painui muun Euroopan vanavedessä tänään rajuun laskuun. OMX Helsinki -indeksi painui 1,26 prosenttia pakkaselle.

EuroStoxx 50-indeksi painui puolestaan 1,37 prosenttia.

Kurssilasku oli odotettavissa sillä perjantaina Wall Streetin tärkeimmät indeksi romahtivat yli kaksi prosenttia. Myös Euroopassa nähtiin jo perjantaina laskua.

Syypää kurssilaskuun on ennen kaikkea Bostonin Fedin keskuspankkiiri Eric Rosengren, arvioi Handelsbanken aamukatsauksessaan. Rosengren varoitti, että liian pitkä odotus politiikan kiristyksessä voi ylikuumentaa talouden ja horjuttaa rahoitusmarkkinoiden vakautta.

Handelsbankenin mukaan lisäksi taustalla vaikutti myös EKP:n torstain kokouksen vaisu uutisarvo ja se, että Mario Draghi vähätteli lisäelvytyksen tarvetta.

”EKP:n viesti siitä, että elvytyksen laajentamisesta ei edes keskusteltu vaatii näköjään veronsa. Samalla uudella mantereella Fedin johtajiston jäsenet pitävät puheillaan koronnostopeikkoa tapetilla. Syyskuun noston todennäköisyys nyt 30 % ja joulukuun 60 %”, kommentoi kurssilaskua Taalerin markkina-analyytikko Jouni Saario.

Osansa kurssilaskussa saattaa löytyä myös Hillary Clintonin terveydentilalla.

”Jenkkimedia uutisoi viikonloppuna Trumpin kannatuksen olevan nousussa ja Clintonin terveydentilan spekuloidaan olevan kyseenalainen. Kuriositeetti, mutta ei nyt varsinaisesti sekään auta riskisentimenttiä”, Saario toteaa.

Saario kehottaa sijoittajia hyödyntämään kaikki kurssilaskut ostoina. Fundamentit eivät ole muutamassa päivässä muuttuneet mihinkään ja sijoittajien ylisuuret käteispainot ovat edelleen erittäin ärhäkkänä etsimään rahalle tuottavaa kotia, Saario toteaa.
 

 

Kommentoi
Ylös
>