Markkinakommentit

Korkosijoittaja, nyt katse kehittyvien markkinoiden lainamarkkinoille

Nordea nosti syyskuun alussa kehittyvien markkinoiden joukkolainat pieneen ylipainoon sijoitusnäkemyksessään.

Pankin mukaan Länsimaiden korkotason ollessa historiallisen matala kannattaa sijoittajan kääntää katseensa kehittyvien korkomarkkinoiden suuntaan, missä korko on 5 prosenttia.

”Ne tarjoavatkin paljon kaivattua tuottolisää korkosalkkuihin. Korkeampi korko tarkoittaa luonnollisesti korkeampaa riskiä, joten suosittelemme sijoittajaa huolehtimaan salkkunsa hyvästä hajautuksesta”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Kehittyvien markkinoiden korkomarkkinoiden mielenkiintoa lisää myös näiden maiden taloudelliset perustekijät. ”Puhtaasti tunnuslukujen valossa moni kehittyvä valtio on jopa parempi kohde velkasijoittajalle kuin suuren velkataakan itselleen kerännyt länsimaa. Velkamäärät ovat lisääntyneet myös kehittyneillä markkinoilla, mutta suurin velkaantuneisuuden kasvu on kuitenkin tapahtunut yksityisellä sektorilla ja yrityksissä.”

 

Kehittyvien talouksien talouskasvu on teollisuusmaita nopeampaa edullisemman väestörakenteen sekä elintason nousun ansiosta. Nordean mukaan viime kuukausina kehittyvien maiden talousnäkymät ovat jälleen kohentuneet, kun raaka-aineiden ja öljyn hintojen lasku on tasaantunut. Tämä tarkoittaa monelle metalleja tai öljyä vievälle maalle parempia näkymiä.

Kehittyvien maiden lainoihin sijoittamisessa on toki myös riskinsä.

Nordean mukaan useassa maassa talouden rakenteet sekä lainsäädäntö eivät vielä yllä samalle tasolle kuin teollisuusmaissa. ”Lisäksi valtioiden on mahdollista ajautua myös maksukyvyttömyyteen, kun kysymyksessä on Yhdysvaltain dollarimääräiset lainat. Esimerkkinä maksukyvyttömyydestä käyvät esimerkiksi Argentiina, joka ajautui maksuvaikeuksiin 2000-luvun alussa sekä viimeisimpänä Venezuela.”

Lisäksi kehittyvät korkomarkkinat ovat herkkiä kansainvälisten rahavirtojen liikkeille. ”Markkinahermoilu saa usein sijoittajat varovaisiksi, jolloin sijoituksia siirretään suurille, perinteisille markkinoille, kuten Yhdysvaltoihin. Tällöin kehittyvien maiden sijoituskohteiden hinnat laskevat.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös