Yritysuutiset

Maailman nuorin startup-yrittäjä huijasi miljardeja – katso video

elisabeth-holmes-092016

Startup-ihmelapsena julkisuudessa esiintynyt Elizabeth Holmes onnistui huijaamaan lääkealan ammattilaisia, tutkijoita ja pääomasijoittajia, kertoo MTV.

Holmes oli perustanut verinäytteiden ottoon erikoistuneen Theranos-nimisen startup-yrityksen 19-vuotiaana jätettyään opintonsa Stanfordin maineikkaassa yliopistossa kesken, MTV kertoo. Nainen rakensi verinäytteiden ottoon liittyvän tekaistun teknologian ympärille miljoonabisneksen, jonka arvo oli peräti 9 miljardia dollaria.

MTV:n mukaan yrittäjä verhosi mullistavaksi väitetyn teknologian toimintaperiaatteet salaisuuksiin.

Holmes komeili säännöllisesti muun muassa talousmaailman suurimpien julkaisujen, kuten Fortunen, Forbesin, Inc.:n kansissa. MTV kertoo, että The New Yorker kirjoitti naisesta henkilökuvan ja Yhdysvalloissa suosittu talk show -isäntä Charlie Rose kutsui naisen ohjelmansa vieraaksi.

Holmes kartutti yrityksensä avulla lähes neljän miljardin dollarin omaisuuden.

The Wall Street journalin toimittaja John Carreyrou paljasti kuitenkin miljardihuijauksen.

MTV:n mukaan toimittaja hämmästyi luettuaan Theranosista kertovan artikkelin The New Yorker -lehdestä. Hän ihmetteli erityisesti tapaa, jolla yritys pyrki salailemaan toimintaansa liittyviä asioita. Hän kiinnitti huomiota myös Holmesin kyvyttömyyteen selittää, miten yrityksen teknologian oli käytännössä tarkoitus toimia.

The Wall Street Journalin syyttelevässä artikkelissa Holmesin yrityksen vihjailtiin olevan vain julkisivu suurelle huijaukselle. Yrityksen mullistavana esitelty verenottotekniikka ei todellisuudessa toimisi ja Theranos tutkisi todellisuudessa kaikki ottamansa verinäytteet kilpailijoidensa välineillä.

Alla olevassa Jim Cramerin isännöimässä CNBC-kanavan Mad Money -ohjelmassa Holmes antoi varsin kierteleviä vastauksia Cramerin kysymyksiin.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös