Sijoitusideat

Taloustaidon osakelistan kärki meni uusiksi

Kotimaisten pörssiyhtiöiden osakelistalla on asemiaan kohentanut muutama mielenkiintoinen yhtiö.

Veronmaksajain Keskusliiton Taloustaito-lehti julkaisee analyysitalo Inderesin laatimaa pörssilistaa. Listan pörssiyhtiöt on valittu useiden tunnuslukujen perusteella ja siinä pärjäävät yhtiöt joilla on vahva tase, korkea osinko, tuloskunto, maltillinen osakkeen arvostustaso ja hyvät kasvunäkymät.

Päivitetyn listan kärkeen nousi vaneri- ja viiluteollisuudelle koneita valmistava Raute. Raute on ilmoittanut lyhyen ajan sisällä kahdesta isosta tilauksesta ja tilausnäkyvyyden parantuminen on laskenut yhtiön riskiprofiilia, arvioi Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén. ”Tulosennusteisiin nähden osake on nyt halpa”, pääanalyytikko toteaa Taloustaito-lehdelle.

Listan toiselle sijalle nousi uutena yhtiönä sijoitusyhtiö Privanet, joka listautui pörssin First North -kauppapaikalle vasta viime kesänä.

Privanetin arvostuskertoimet ovat alhaiset, mutta sille on perusteensa. Vilénin mukaan Privanetin liiketoimintamalliin liittyy epävarmuutta ja se on hyvin syklinen yhtiö. Lisäksi liiketoiminnan läpinäkyvyys on huono.

Listan kuudelle sijalle on kirinyt sijoitusyhtiö Panostaja, jonka sijoitussalkussa on useita listaamattomia teollisuusyhtiöitä. “Jos Suomen talous lähtee elpymään, Panostaja saa merkittävää tulosajuria. Samaan aikaan heidän digipainamisbisneksensä Grano alkaa olla irtautumiskypsä. Sen myynti tulee nostamaan Panostajan arvoa merkittävästi”, Vilén ennustaa.

Yhtiö, josta Inderesin pääanalyytikko on erityisen innoissaan, on Sampo. Sammon markkina-arvoa on viime aikoina syönyt Nordean vaikeudet Panama-kohun vuoksi.

”Sampo hinnoitellaan nyt kuitenkin alle sen, mikä on yhtiön osien summa. Sammon osat ovat erittäin laadukkaita, ja Nordean epävarmuudesta huolimatta Sammolla on hyvät mahdollisuudet kasvattaa osinkoa”, Vilén toteaa.

Taloustaidon pörssilistan 10 kärki

Sija Osake
1. Raute
2. Privanet
3. Affecto
4. Sampo
5. Yleiselektroniikka
6. Panostaja
7. Fortum
8. Investors House
9. Siili Solutions
10. Orava Asuntorahasto

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös