Osakeanalyysit

Arvoyhtiöt jatkavat Sijoittaja.fi-palvelun osakelistan kärjessä

Sijoijttaja.fi on seurannut suomalaisten osakkeiden valintatyökalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehityksiä kesäkuun 2014 alusta lähtien.

Tuottoero valituilla osakkeilla verrattuna yleisindeksiin on ollut huikea. Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+61,9 % / +53,9 % / +52,8 %) ja indeksejä enemmän. Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 23,9 prosenttia, keskisuuret 43,7 prosenttia ja pienet peräti 40,5 prosenttia.

Sijoittaja.fi:n suomalaisten osakkeiden valintatyökalun ensimmäisellä sijalla on Affecto (79 pistettä). Toisella sijalla on UPM-Kymmene (74 pistettä) ja kolmannella sijalla Citycon (71 pistettä).

Sijoittaja.fi:n listalla eniten ovat nousseet Comptel (+5) ja Rapala (+5) ja eniten laskeneet Lemminkäinen (-9) ja Alma Media (-9).

Listan kärjessä yhä paistatteleva it-yhtiö Affecto on arvoyhtiö, jolla ei ole toviin ollut tappiollista vuotta, toteaa Sijoittaja.fi:n analyytikko Sami Väänänen. ”Viimeiset 12 kk:ta ovat kuitenkin olleet taaperrusta ja yhtiön tulos on jäänyt vertailukaudesta. Myös Q2:lla Affecto jäi hieman ennusteista. Toisen kvartaalin hivenen pehmeä tulos johtui Baltian ja Norjan arvioitua heikommasta suoriutumisesta. Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa meni paremmin vertailukauteen nähden. Heikko tuloskehitys on näkynyt kurssikehityksessä, joka on ollut viimeisen vuoden ajan heikkoa.”, Väänänen toteaa.

Tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla Affecto odottaa selvää tulosparannusta. Johto odottaa liiketuloksen kasvavan vuonna 2016 – siitäkin huolimatta, että ensimmäisellä vuosipuoliskolla ollaan vertailukautta jäljessä. Väänäsen mukaan Affectossa on selvää kurssinousupotentiaalia, mutta kurssi kääntyy vasta, kun tulostrendi kääntyy.

Metsäyhtiö UPM-Kymmene saa Sijoittaja.fi:n luokittelussa korkeat laatupisteet ja se on myös arvoyhtiö.

”Yhtiö on pystynyt vakaaseen kasvavaan tulokseen ja UPM odottaa kannattavuuden paranevan myös vuonna 2016. Toisella kvartaalilla vertailukelpoinen liikevoitto nousi vuodentakaisesta enemmän kuin analyytikot ennustivat (ennuste 250 M€, toteutunut 264 M€). Liikevoitto kasvoi 21 % vuodentakaisesta. Viime vuoden kustannuskuri näkyy selvästi muuttuvien ja kiinteiden kustannusten laskuna.”

Citycon on kiinteistösijoittamiseen, erityisesti vähittäiskaupan kiinteistöihin erikoistunut yhtiö. ”Vuoden 2016 näkymät ovat hyvät, mutta eivät juuri erilaiset vuodesta 2015. Vuodelle 2017 odotetaan vuokratuottojen ja tuloksen nousua, mikä johtuu valmistuvista kehityshankkeista ja kiinteistöhankinnoista. Vuosi 2016 menee pitkälti kasvaneen Cityconin toimintojen tehostamiseen”, Väänänen toteaa.

Alennus Salkunrakentaja.com -lukijoille!

Sijoittaja.fi:llä on ilo tarjota etua Salkunrakentaja.com –lukijoille. Lukijat saavat vuosijäsenyyden oston yhteydessä -20% alennuksen. Saat edun käyttöösi syöttämällä kuponkikoodin ”salkunrakentaja”. Siirry kauppaan! https://www.sijoittaja.fi/kauppa/kassa/?add-to-cart=32016

Kampanja on voimassa 1.10.2016 saakka. Vuosijäsenyyden hinta ilman Salkunrakentaja.com -lukijaetua on 119 eur. Kampanjaan ei voi hyödyntää muita alennuksia tai kuponkeja kuten OSKL:n jäsenetua.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös