Osakeanalyysit

Nordea: Kotimaiset osakkeet ylipainoon – tiedossa kasvavia osinkoja

Nordea uskoo osakemarkkinoilla parhaiden tuottojen löytyvän nyt Kaukoidästä ja Suomesta.

Molemmat alueet hyötyvät pankin mukaan kehittyvien markkinoiden talouskasvun vakaantumisesta. ”Kaukoitää tukee myös edullinen arvostus ja Suomea kotimarkkinayhtiöiden käänne parempaan”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Maailmantaloudessa on nähty viime kuukausien aikana selkeä suuntaus parempaan.

”Syksyyn lähdettäessä taivaanranta on selkiytynyt aiemmista huolista, ja kasvuodotukset ovat vakaammalla pohjalla. Kevään ja kesän aikana talousluvut maailmalta ovat vakautuneet, eivätkä talouden alamäestä kertovat varoitusvalot välky. Erityisesti kehittyvien maiden tilaa on kyseenalaistettu, mutta nyt niistä on saatu merkkejä käänteestä parempaan.”

Samaa kieltä puhuvat Nordean mukaan myös yritysten tulosjulkaisut. ”Vuoden toisen neljänneksen tulokset ylittivät (tavalliseen tapaansa) analyytikoiden odotukset, mutta mikä tärkeintä varoitussanoja vuoden lopun näkymistä satoi odotettua vähemmän. ”

Pankin mukaan yhtiörakenteeltaan syklisenä markkinapaikkana Helsingin pörssi pärjää tyypillisesti hyvin nousumarkkinassa. ”Lisäksi raaka-aineiden hintapaineen hellittäminen, riippuvuus kehittyvistä markkinoista ja kotimarkkinayhtiöiden ilahduttavat tuloskäänteet tukevat aiempaa myönteisempää Suomi-osakenäkemystämme.”

Lisäksi suomalaisyhtiöiden osalta toinen neljännes ylitti odotukset niin liikevaihtojen kuin tulostenkin osalta ja tuloskasvattajia oli selvästi tulospudottajia enemmän.

Vahvana jatkunut tuloskunto ja tukevat taseet viittaavat Nordean mukaan edelleen kasvaviin osinkoihin keväällä 2017.

”Esimerkiksi pörssin OMX Helsinki 25 -indeksin suuryhtiöistä vähintään viime vuoden tasoista osinkoa ennustetaan Nordea Marketsin estimaattien mukaan kaikilta muilta paitsi Fortumilta, Keskolta, Nokialta ja Wärtsilältä. Lisäksi Outokummun odotetaan vuosien jälkeen palavan osingonmaksajaksi, mutta Outotecilta ennustetaan edelleen nollaosinkoa.”

Nordean ennusteiden mukaan koko Helsingin pörssin ennustettu osinkotuotto on 4,0 prosenttia, kun se eurooppalaiselle Stoxx 600 -indeksille on 3,6 prosenttia.

 
Nyt se on täällä. Täysin kuluton rahasto.
Nordnet Superrahasto Suomi on markkinoiden ensimmäinen, aivan uusi ja täysin kuluton indeksirahasto. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

• merkintä- ja lunastuspalkkio 0 €
• hallinnointipalkkio 0 €
• säilytys 0 €

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös