Markkinakommentit

Sijoittajat rakastuivat heikkoihin työllisyyslukuihin

S&P500-indeksi-092016
Osakemarkkinoilla on muodostunut kummallinen tilanne. Sijoittajat riemuitsivat odotettua heikommista USA:n makrotalouden luvuista.

Mikään ei pelota sijoittajia enempää kuin korkojen nousu. Korkeammat korot nostavat pörssiyhtiöiden rahoituskustannuksia ja tekevät osakkeille vaihtoehtoisista sijoituksista houkuttelevampia.

Korkeampi korko nostaa osakkeiden tuottovaatimusta. Kassavirtapohjaisissa arvonmääritysmalleissa korko on diskonttaustekijä, mikä tarkoittaa suomeksi sitä, että korkojen noustessa osakkeiden tavoitehinnat laskevat.

Sijoittajien korkopelko on niin kovaa, että markkinoille on syntynyt erikoinen paradoksi. Pettymykset makrotalouden fundamenteissa vähentävät pelkoja korkojen noususta. Ja kun korkopelot laskevat, saavat osakkeet tuulta purjeisiin.

Tänään tämä ”fundamenttiparadoksi” toteutui hyvin konkreettisesti.

Perjantaina Yhdysvalloissa julkaistiin elokuun töllisyysluvut. Uusia työpaikkoja syntyi kuun aikana 151 000. Tämä oli odotuksia vähemmän, sillä ekonomistien odotus oli eli 180 000 työpaikkaa. Myös kulutushyödykkeiden tilaukset ja tehdastilaukset jäivät ennusteista.

Ja kuinkas sitten kävikään?

Markkinoilla heikko työllisyysluku otettiin positiivisesti vastaan, sillä koronnosto-odotukset laskivat. Handelsbankenin mukaan keskuspankin rahapolitiikankiristykselle syyskuussa annetaan enää 32 prosentin todennäköisyys ja koko loppuvuonna 59 prosentin todennäköisyys.

Koronnostopelkojen hiipuminen siivitti sitten osakekurssit napakkaan nousuun. S&P 500 nousi jälleen lähelle uutta kaikkien aikojen ennätystä.

”Näillä luvuilla, lisättynä heikolla ISM:llä, on vaikea kuvitella FED:n olevan kiinnostunut korkojen nostosta syyskuussa ja näin reagoivat myös markkinat. Osakemarkkinat lähtivät globaalisti nousuun mainittujen lukujen julkistamisen jälkeen”, kommentoi Yhdysvaltojen makrolukuja Taalerin Sales Trader Jori Petteri Kiviniemi.

Kiviniemen mukaan huono luku on siis hyvä luku riskinottohalukkuudelle.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös