Yritysuutiset

Yle: Ammattiliitot rohmuavat jättiosingot asuntosijoitusyhtiöstä

Asuntosijoitusyhtiö VVO aikoo jakaa omistajilleen lähes 67 miljoonan euron lisäosingon. Ammattiliitot ovat VVO:n suuromistajia.

VVO-konsernin hallitus on kutsunut koolle ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa yhtiökokous käsittelee lisäosingonmaksua. VVO, kertoo tiedotteessaan, että se on luopunut pitkien rajoitusten kohteista myytyään yli 8000 asuntoa Y-Säätiölle.

Näihin myytyihin kohteisiin vuosikymmenten aikana sitoutuneet pääomat on tarkoitus nyt palauttaa omistajille ja tämän mukaisesti yhtiökokoukselle esitetään 9 euron lisäosinkoa osakkeelta.  Y-Säätiökaupan ARAn vahvistama omien varojen indeksikorjattu luovutuskorvaus oli yhteensä 68 miljoonaa euroa ja osinkoesitys on pääomanpalautuksena yhteensä 66,6 miljoonaa euroa.

VVO aikoo keskittyä markkinaehtoiseen liiketoimintaan asuntosijoitusyhtiönä. Markkinaehtoisen liiketoiminnan osuus konsernin asuntokannasta on jo lähes 90 prosenttia. VVO-konserni on investoinut viimeksi kuluneen viiden vuoden aikana 1,5 miljardia euroa markkinaehtoisen asuntotarjonnan kasvattamiseen ja rakenteilla tälläkin hetkellä 1303 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa.

Konsernin omavaraisuustavoitetta on nostettu 40 prosenttiin ja osinkopolitiikkana on jatkossa maksaa puolet markkinaehtoisen toiminnan operatiivisesta tuloksesta, jos omavaraisuustavoite täyttyy.

Asuntosijoitusyhtiö VVO:n kolmanneksi suurin omistaja on Metalliliitto vajaan kymmenen prosentin osuudellaan, kertoo Yle. 143 000 jäsenen Metalliliitolle lisäosinko tarkoittaa muhkeaa 6,5 miljoonan euron osinkopottia.

“Rahalle on käyttöä ja tarvetta, sillä olemme tehneet investointipäätöksen Tampereen Teiskon koulutuskeskuksemme remontista. Liiton rahoituspohja on myös viime vuosina heikentynyt jäsenmaksutulojen laskun takia”, sanoo talouspäällikkö Timo Korpijärvi Metalliliitosta.

Lähes yhtä paljon saa Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. Miljoonaosinkoja on Ylen mukaan tulossa myös Rakennusliitolle, Palvelualojen Pamille, yksityisen sektorin toimihenkilöiden Ammattiliitto Prolle, Opetusalan ammattijärjestö OAJ:lle ja Teollisuusalojen Teamille. Pieni siivu tulee myös sosiaali- ja terveysalan ammattiliito Tehylle.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös