Osakeanalyysit

Evli: Nordea pystyy nostamaan osinkoa

Nordea rapotoi tänään aamulla odotuksia vahvemman kolmannen vuosineljänneksen tuloksensa.

Nordean liikevoitto ylsi 1,15 miljoonaan euroon kun konsensusennusteet povasivat vain 1,96 miljoonan euron tulosta.  Positiivinen tulosyllätys tuli käyvän arvon tuloksesta samalla kun kaikki keskeiset tuloslaskelman rivit olivat linjassa konsensusennusteiden kanssa, arvioi Evli aamukatsauksessaan.

Nordea arvioi korkokatteen kehityksen jatkuvan positiivisena. Neljännen kvartaalin korkokatteen pitäisi yltää jo edellisen vuoden tasolle, mikä on Evlin mielestä selvä merkki käänteestä.

Myös korkokatteen kehitys on vakuuttavaa. “Hiema yllättäen pankki onnistui kääntämään talletuspuolen marginaalin kasvuun neljänneksen aikana, mikä tuki korkokatteen kehitystä”, Evli toteaa. Korkokatteen trendi on kääntymässä ja yhtiö pystyy kompensoimaan paineen talletuspuolella.

Evlin mukaan osakekurssin kehityksen kannalta olennaisin tieto on kuitenkin ydinvakavaraisuus. Ydinvakavarisuus nousi 17.9 prosenttiin ja ylittää viranomaisten äskettäin nostaman minimivaateen 17,3 prosenttia selvästi.

Evli uskookin Nordean tarjoavan osingonmetsästäjille jatkossakin hyvää osinkokehitystä. Vahvistuvan vakavaraisuuden ansiosta Nordea pystyy jatkamaan kasvavan osingon politiikkaansa, mikä käytännössä tarkoittaisi vähintään 0.65 euron osinkoa ensi keväänä, Evli ennustaa.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös