Osakeanalyysit

Nordea: ”Verkkokauppa.com laskenut liikaa”

verkkokauppa-com-osakekurssi-102016
Verkkokauppa.comin osake on viimeisen puolen vuoden aikana laskenut yli 20 prosenttia. Nordean mielestä markkinat ovat ylireagoineet.

Kurssilaskun taustalla on Power, uusi kilpailija Suomen verkkokauppamarkkinoilla. Power on kiihdyttänyt verkkokaupan hintakilpailua.

Nordea arvioi kuitenkin markkinakommenteissaan, ettei Powerin ponnistus ole merkittävästi vaikuttanut Verkkokauppa.comin myyntiin, joskin hintakilpailu on nakertanut yhtiön kannattavuutta jonkin verran.

Nordea uskoo Verkkokauppa.comin kasvuun.

”Uskomme Verkkokauppa.comin jatkavan yli 10 %:n kasvuaan vuositasolla. Yhtiön matalat kiinteät kustannukset mahdollistavat kilpailukykyiset hinnat, ja odotamme Verkkokauppa.comin jatkavan markkinaosuutensa kasvattamista kivijalkakaupan kustannuksella.”

Osakkeen arvostus on kurssilaskun myötä maltillistunut. Vastaavien verkkokauppojen arvostukset ovat keskimäärin tuplasti Verkkokauppa.comia kalliimpia liikevaihtoon perustuvalla arvostuksella mitattuna, Nordea painottaa.

Pankki nosti osakkeen suosituksen tasolle Osta tasolta Pidä. Tavoitehinta pysyy ennallaan tasolla 7,10 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös