Yritysuutiset

Sanoma antoi jälleen positiivisen tulosvaroituksen

sanoma-osakekurssi-102016
Sanoma kertoi eilen illalla parantavansa näkymiään vuodelle 2016. Kohentuvista kannattavuusluvuista huolimatta analyytikot eivät ole mediayhtiöstä innostuneet.

Muuttuneet näkymät perustuvat konsernin parantuneeseen operatiiviseen kannattavuuteen. Edellisen kerran Sanoma kertoi positiivisesta tulosvaroituksesta heinäkuun puolivälissä.

Uuden ohjeistuksen mukaan Sanoma odottaa vuoden 2016 rakennemuutoksilla oikaistun liikevaihdon kehityksen paranevan edellisvuoteen verrattuna. Viime vuonna oikaistu liikevaihto laski 3,4 prosenttia.

Operatiivisen liikevoittoprosentin mediatalo odottaa olevan yli 9,5 prosenttia.

Aikaisempien, heinäkuun puolivälissä annettujen ohjeistusten mukaan vuonna 2016 Sanoma odotti rakennemuutoksilla oikaistun liikevaihdon kehityksen paranevan edellisvuoteen verrattuna. Eli liikevaihtonäkymiin ei tullut muutosta.

Sen sijaan tulosnäkymät ovat parantuneet, sillä heinäkuussa Sanoma arvioi operatiivisen liikevoittoprosentin olevan noin 9 prosenttia.

Jo toisen kvartaalin osavuosikatsauksessa Sanoma kertoi kohentuneista kannattavuusluvuista. Hyvän kannattavuuskehityksen taustalla on ollut

Media Finland, johon kuuluvat esimerkiksi Sanoman sanomalehdet ja television Nelonen, oli suurin yksittäinen syy kannattavuuden parantumiseen. Sekä kuluttajamyynti että mainosmyynti kasvoivat edellisvuoteen verrattuna, ja televisio- ja radiotoiminnoissa erittäin hyvä kehitys jatkui. Molempien markkinaosuudet kasvoivat myös toisella neljänneksellä. Televisiokanavien katsojaosuus nousi 31,1 prosentista 36,6 prosenttiin ja radiomyynti kasvoi 30 prosenttia toisella neljänneksellä.

Myynnin hyvän kehityksen lisäksi Media Finlandin kannattavuutta tukivat operatiiviset parannukset ja kustannussäästöt.

Sanoman osake ei kohenevasta talouskehityksestä huolimatta ole analyytikoiden suosikki.

Thomson Reutersin tietokannan mukaan kahdeksasta Sanomaa seuraavasta analyytikosta yksikään ei anna osakkeelle ostosuositusta ja Lisää-suosituksenkin antaa vain yksi analyytikko. Kolmen analyytikon suositus on Pidä, kahden Vähennä ja kahden Myy.

Sanoma on sijoittajille ollut tänä vuonna juhlava sijoituskohde. Osakekurssi on yli kaksinkertaistunut vuoden alusta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös