Markkinakommentit

Handelsbanken uskoo kehittyviin markkinoihin

MSCI Emerging Markets -osakeindeksin kehitys.

MSCI Emerging Markets -osakeindeksin kehitys.

Pankin allokaatioryhmä näkee kehittyville markkinoille sijoittamisessa yhä potentiaalia.

Talouskasvu on tarjonnut kehittyvillä markkinoilla tänä vuonna positiivisia yllätyksiä, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

”Vakavien taloudellisten ongelmien kanssa kamppailleet Brasilia ja Venäjä ovat ponnistamassa ulos taantumasta. Samaan aikaan Kiinan ja Intian kasvuvauhti on pysynyt hyvänä.” Myös bruttokansantuotteen kasvu kehittyvissä talouksissa pysyy huomattavasti alkuvuotta parempana.

Nyt myös tulosennusteet ovat jälleen alkaneet nousta pohjilta ja arvostustasot ovat yhä houkuttelevalla tasolla, Handelsbanken arvioi.

Inflaatio on perinteisesti ollut kehittyvien talouksien murheen kryyni. Nyt positiivinen valuuttakehitys monissa kehittyvissä maissa hidastaa inflaatiota ja kasvattaa rahapolitiikan pelivaraa. Tämä puolestaan tukee Handelsbankenin mukaan osakkeita ja obligaatioita. ”Esimerkiksi Brasilian keskuspankki laski ohjauskorkoaan lokakuussa ensimmäistä kertaa neljään vuoteen.”

Kehittyvien markkinoiden kannalta on oleellista, kuinka ripeästi Yhdysvaltojen keskuspankki Fed alkaa nostamaan korkotasoaan. Handelsbankenin mukaan rauhallinen korkojen nosto mahdollistaisi kehittyvien talouksien velkaantumiseen liittyvien haasteiden hallitun käsittelyn.

Riskejä on muitakin kuin USA:n nouseva korkotaso.

”Lisäksi monissa maissa kaivataan merkittäviä reformeja vastaamaan kypsyvän talouden tuomiin muutoksiin. Uudistuksia näkisi mielellään nykyistä enemmänkin. Lisäksi poliittiset riskit pysyvät yhä koholla etenkin Brasiliassa ja Venäjällä”, pankki toteaa.

Kehittyvät markkinat ovat yhdessä Pohjoismaiden kanssa Handelsbankenin osakeallokaatiossa ylipainossa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös