Oma talous

Suomen Yrittäjät varoittaa huijauslaskuista

Yrittäjiä uhataan maksuhäiriömerkinnän uhalla saada maksamaan aiheetonta perintälaskua.

Suomen Yrittäjät kertoo tiedotteessaan, että useat huolestuneet yrittäjät ovat ottaneet Suomen Yrittäjien neuvontaan yhteyttä. Yhteydenottojen aiheena ovat olleet Suomen Luottovalvonta Oy:n lähettämät laskut, joissa yhtiö kertoo perivänsä NIK Salesin saatavia. Kirjeessä uhataan tratalla ja siitä aiheutuvalla maksuhäiriöllä.

”Mikäli saatavaa ei makseta eräpäivään mennessä, Teille rekisteröidään maksuhäiriö. Maksuhäiriö estää Teiltä luotonsaannin ja vaikuttaa muutoinkin liiketoimintamahdollisuuksianne haittaavasti. Mikäli saatava on yhä maksamatta, tulemme aloittamaan oikeudelliset perintätoimet mistä aiheutuu Teille merkittäviä kuluja”, laskussa ilmoitetaan.

”Sopimukseen perustumattomat laskut ovat aiheettomia, eikä niitä tarvitse maksaa”, opastaa Suomen Yrittäjien lainopillinen asiamies Ville Kukkonen.

Yrittäjiin ei ole oltu yhteydessä ennen trattakirjettä, eivätkä he siis ole saaneet laskua eivätkä muistutuslaskua.

”Suomen Luottovalvonta Oy:n toiminta vaikuttaa SY:n neuvontapalveluun tulleiden yhteydenottojen perusteella perintälain ja hyvän perintätavan vastaiselta. Yritys harjoittaa lainvastaista trattaperintää ja antaa harhaanjohtavia tietoa”, Kukkonen arvioi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös