Sijoitusideat

Tässä sijoituspalveluyhtiö FIM:n viisi osakesuosikkia

FIM listasi Helsingin pörssin 55:stä markkina-arvoltaan suurimmasta ja osakevaihdoltaan likvideimmistä osakkeista tämän hetken TOP5-osakkeet.

Kemira

Kemira nousi FIMin TOP-5 listalle uudeksi osakevalinnaksi houkuttelevan arvostuksen ansioista. Yhtiön nykyinen EV/EBIT-kerroin on 12,7 ja suhteessa muiden yhtiöihin kerroin on alhainen.

Lisäksi suhdannekello suosii tällä hetkellä kemianyhtiötä. Liuskeöljyn ja -kaasun tuotantoa todennäköisesti suositaan jatkossa USA:ssa, mikä hyödyntää FIM:n mukaan Kemiraa.

Nokia

Nokia jatkaa FIM TOP-5 osakkeena. Arvostuksessa sekä absoluuttinen 7.4x että suhteellinen (nykyinen osakkeen ja markkinoiden välinen EV/EBIT-arvostuskertoimien välinen suhde historiallisesti vallinneeseen keskimääräiseen EV/EBIT-suhteeseen) nostavat Nokian pisteitä.

Nokiaa suosii myös suhdannekello sekä USA:n talouspolitiikan suuntautuminen kohti infrainvestointeja.

Nordea

Myös Nordea jatkaa edelleen FIMin TOP-5 osakkeena. Nordea arvostus (P/E 11.5x) muuhun markkinaan verrattuna on jäänyt matalaksi alhaisesta korkotasosta johtuen. Korkotasossa lisäksi paineita ylöspäin USAn vaalin myötä, mikä parantaisi pankkien korkokatetta, FIM toteaa.

Myös suhdanteet suosivat yhtiötä ja sillä on hyvä tuotto/riski -suhde.

Outokumpu

Teräsyhtiö tulee uutena valintana FIM:n TOP-5 osakkeiden joukkoon. Arvostuksessa suhteellinen EV/EBIT-arvostus antoi pisteitä. Tulosyllätyksessä pisteitä antoivat 3Q16:n tulos, 2016:n PTP-estimaattien ylöspäin reivaukset sekä vielä loppuvuodelle jäljelle jäänyt tulosyllätyksen mahdollisuus.

Outokummun osalla perusteollisuuden suhdannekello on nyt oikeassa asennossa, ja tässäkin tapauksessa USA:n talouspolitiikkamuutoksesta kohti infrainvestointeja lisää Outokummun pisteitä.

Miinuspisteitä FIM antoi lähinnä matalaksi arvioidusta osakkeen potentiaalista.

Stora Enso

Metsäyhtiö on niinikään uusi valinta FIM TOP-5 osakkeeksi. Osakkeen arvostuksessa absoluuttinen 12-kk eteenpäin rullaava EV/EBIT 10.3x on alle Suomen EV/EBIT-keskiarvon ja samoin viiden vuoden historiallinen Stora Enson ja OMX HEXin välinen EV/EBIT-suhde on nyt edullinen, FIM toteaa.

Suhdannekello suosii myös Stora Ensoa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös